Subsidies
Fondsen

Subsidie aanschaf computer, tablet of smartphone voor blinden en slechtzienden

Het ICT-fonds geeft financiële ondersteuning aan mensen met een visuele beperking om ICT-producten aan te schaffen, indien zij zelf financieel daartoe niet in staat zijn. Je kunt denken aan de aanschaf van een computer, tablet, smartphone of een combinatie daarvan. De maximale vergoeding voor ICT-producten bedraagt € 1.450 per aanvraag. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 1.450
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Wanneer je als blinde of slechtziende met de computer wilt gaan werken blijkt doorgaans dat de aanpassingen/hulpmiddelen die je eventueel daarvoor nodig hebt (vergroting of spraak) wel door de zorgverzekeraar of UWV vergoed worden, maar de computer zelf niet. Ook een tablet of smartphone wordt niet vergoed.

De taak van het ICT fonds is om aan mensen met een visuele beperking die financieel niet in staat zijn om een computer/tablet/smartphone aan te schaffen een bijdrage daarvoor te verstrekken.

Het ICT-fonds voorziet in het zo breed mogelijk beschikbaar maken van het gebruik van ICT mogelijkheden (o.a. computer, tablet, smartphone) door visueel gehandicapten. 

Voorwaarden

 • De aanvrager dient tot de doelgroep te behoren. Op basis van een oogheelkundige verklaring wordt door een oogarts die deel uitmaakt van het bestuur van de LSBS bepaald of de aanvrager/-ster tot de doelgroep behoort.
 • Ter beoordeling van de LSBS komt vast te staan dat de aanvrager financieel gezien niet in staat geacht mag worden om zelf een computer/tablet/smartphone aan te schaffen. Er zijn geen harde grenzen, omdat zowel met inkomsten als uitgaven en bijzondere omstandigheden rekening gehouden kan worden.
 • Er is voldoende waarborg dat de computer/tablet/smartphone ook daadwerkelijk door de aanvrager voldoende intensief gebruikt gaat worden en dat hij of zij daarvan gemak zal hebben. Ondersteuning vanuit de regionale instellingen (Koninklijke Visio/Bartiméus/Rober Coppes) is daarom in de regel vereist.

Restricties

 • Achteraf worden geen bijdragen toegezegd. Het is dus belangrijk dat je de aanvraag indient en behandeling afwacht, voordat je het aangevraagde (de computer/tablet/smartphone) aanschaft. 
 • In beginsel mag je niet eerder dan na 5 jaar weer een aanvraag indienen voor hetzelfde soort product.

Subsidiebedragen

 • Laptop en desktop (€ 650)
 • Tablet: iPad (€ 600) / android-tablet (€ 600) / iPad Pro (€ 750)
 • Smartphone (€ 750): iPhone 9 (SE2), X of 11 of hoger / Samsung galaxy S9, S10 of hoger / Doro-Claria smartphone / Andere smartphone
 • Smartwatch (€ 500)
 • MacBook/iMac (€ 1.100, wanneer WLZ € 600)
 • ICT overig (beeldscherm, printer, etc.)

Je mag een aanvraag doen voor een combinatie van ICT-producten tot een maximale vergoeding van € 1.200 -  € 1.450 euro, afhankelijk van de combinatie (zie bijlagen).

Aanvragen

Online, via de website van het fonds (zie links). 

Meesturen

 • ICT / OTC verslag (indien beschikbaar)

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden