Subsidie voor ontwikkelingswerk, zorg, onderwijs en maatschappelijke issues

Subsidies,
Fondsen
Subsidie voor armoedebestrijding in het algemeen en op het Afrikaanse continent in het bijzonder. Daarnaast richt het fonds zich op het financieel ondersteunen van Nederlandse fondsen en instanties die zich inzetten voor culturele- en maatschappelijke zaken op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en oplossingen voor maatschappelijke issues. Per jaar is er ca. € 250.000 subsidie beschikbaar.

Toepassing

Het fonds richt zich op onderstaande activiteiten:

  • Armoedebestrijding in het algemeen en op het Afrikaanse continent in het bijzonder
  • Financieel ondersteunen van Nederlandse fondsen en instanties op het gebied van gezondheidszorg, onderzoek medische ontwikkelingen, ouderen- en mantelzorg, cultuur en jeugdontwikkeling middels sport, (bedrijfs-)economische ontwikkeling en onderwijs.

Werkgebied

Nederland en buitenland.
Bij het buitenland gaat het vooral om het Afrikaanse continent.

Voorwaarden

Een aanvraag dient betrekking te hebben op bovenstaande activiteiten.

Bij al haar projecten hanteert het fonds dezelfde uitgangspunten die de afgelopen jaren de motor zijn geweest achter de groei en het succes van fonds: onderlinge betrokkenheid, economische levensvatbaarheid, realisme, transparantie en gemeenschappelijk belang. 

Het fonds hecht grote waarde aan de duurzaamheid van de door haar gesteunde of beheerde projecten. De economische levensvatbaarheid van de geselecteerde projecten is daarbij gewenst. Hierbij wordt echter niet uit het oog verloren, dat sommige projecten óf grote startinvesteringen vereisen, óf nooit helemaal financieel op eigen benen zullen kunnen staan, maar toch, vanwege hun grote maatschappelijk belang, ondersteuning behoeven.

Subsidie

Het fonds wordt gevoed door een onderling verbonden groep bedrijven, welke het initiatief heeft genomen tot de oprichting van dit fonds. Deze groep bedrijven zal in principe zolang de resultaten van de onderliggende vennootschappen en de beschikbare cashflow het toelaat minimaal 250.000 euro per jaar gedurende de beleidsperiode beschikbaar stellen aan het fonds.

Aanvragen

Per e-mail of per post

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand