Funding en inspiratie voor creatieve projecten

Het vinden van funding voor projecten op het gebied van kunst en cultuur kan tijdrovend en frustrerend zijn. We helpen je daarom graag op weg. We wijzen je op nieuwe subsidies en fondsen voor creatieve projecten, proberen je te inspireren en laten specialisten aan het woord.

25 Nieuwe subsidies voor kunst en cultuur

We doen dagelijks research naar nieuwe subsidies voor kunst en cultuur, en hebben hierdoor een uniek overzicht met subsidies en fondsen voor cultuur.

In dit artikel verassen we je met vijfentwintig nieuw toegevoegde subsidies en fondsen voor kunst en cultuur.

Binnenkomen bij De Postcode Loterij

De Postcode Loterij ondersteunt al bijna 30 jaar goede doelen. Het begon in december 1989, toen kinderen langs de deuren gingen om Postcodeloten te verkopen. De opbrengst van deze eerste loterij ging naar VluchtelingenWerk.

Inmiddels is de Postcode Loterij uitgegroeid tot een organisatie die ruim 357 miljoen euro doneert aan 112 verschillende goede doelen.

Hoe kom je als goed doel eigenlijk binnen bij de Postcode Loterij? Een gesprek met Margriet Schreuders, hoofd afdeling Goede Doelen.

Wil je geen subsidieoproep missen?

Word lid van het snelstgroeiende subsidie- en fondsenwervingsplatform voor kunst en cultuur, en ontvang automatische alerts!

Als geldschieters zelf aan slag gaan..

Niet op de golfbaan, maar in de klei staan. Veel filantropen houden zich enigszins afzijdig van het project dat ze steunen. Deze geldschieters doet dat helemaal anders.

Samen subsidie aanvragen: hoe pak je dat aan?

Bij sommige fondsen kom je er niet onderuit: om een subsidieaanvraag te doen moet je een samenwerking met andere partijen aangaan. Het lijkt misschien een lastige extra horde voor een succesvolle subsidieaanvraag.

Maar een effectief partnerschap kan ook een grote meerwaarde voor je project zijn.

Een adviseur en een ervaringsdeskundige vertellen hoe je de samenwerking tot een succes maakt.

Hoe we je helpen te concurreren met grote fondsenwervers

Fondswervingonline was afgelopen jaar waarschijnlijk het snelstgroeiende platform op het gebied van fondsenwerving. Maar we beginnen net, want we vinden dat de fondsenwervingswereld best wat vernieuwender mag zijn!

Zo willen we fondsenwerving democratiseren, kennis aan iedereen beschikbaar stellen én zorgen dat meer projectaanvragen succesvol worden om maar wat te noemen.

We gaan dit jaar heel veel voor je doen, maar willen je ook wat vragen!

Interview met Erland Galjaard over cultureel ondernemen

Een gesprek met Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL4, over creativiteit, het kennen van je doelgroep, samenwerkingsverbanden en het belang van de juiste mensen op de juiste plek.

Kent de culturele sector haar doelgroep wel goed genoeg en beweeg je mee met die doelgroep? Of heb je het nog steeds over het kunstenaarschap van tien jaar geleden?

Verbeter je subsidieaanvraag in tien stappen 

Een van de meest gestelde vragen is: hoe kan het toch dat mijn aanvragen door subsidieverstrekkers en fondsen worden afgewezen?

In dit uitgebreide artikel kun je in tien stappen met een aantal “quick wins” je subsidieaanvraag verbeteren.

Fondsenwervers delen vijfentwintig tips met je

Waar moet je aan denken bij het effectief werven van sponsors en donateurs? Professionals uit het vak delen vijfentwintig tips met je.

Ruim 2025 andere interessante subsidies en fondsen

Wist je trouwens dat we dagelijks research doen naar nieuwe subsidiemogelijkheden, o.a. op het gebied van kunst en cultuur?

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe subsidies en fondsen bij voor organisaties en projecten op het gebied van kunst en cultuur.

Hier kun je het meest actuele overzicht met subsidies en fondsen voor kunst en cultuur vinden.