Bouw en monumentenzorg

Nu subsidie aanvragen voor deze actuele projecten op het gebied van kunst en cultuur

Ben je actief op het gebied van kunst en cultuur? We willen je graag meehelpen de wereld een beetje mooier én creatiever te maken. Dit doen door je te helpen met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project. In dit artikel besteden we aandacht aan een aantal actuele subsidiemogelijkheden voor organisaties en projecten op het gebied van kunst en cultuur.

Top 5 gulste filantropen voor kunst en cultuur

De gulste families in Nederland gaven gezamenlijk 246,4 miljoen weg aan het goede doelen volgens het NRC. Welke fondsen zijn gerelateerd aan deze gulle gevers? En wellicht belangrijker: welke fondsen hiervan ondersteunen organisaties en projecten in Nederland op het gebied van kunst en cultuur? In dit artikel de top vijf gulste filantropen voor kunst en cultuur.

Interessant: subsidie voor muziekinstellingen om op langere termijn meer inkomsten te genereren

Een heikel punt binnen de cultuursector, zeker wanneer het gaat om organisaties actief op het gebied van klassieke muziek. Hoe zorg ik ervoor dat ik op langere termijn meer inkomsten kan genereren? Er is nu een subsidieverstrekker die muziekorganisaties helpt op lange termijn meer eigen inkomsten te genereren, bijvoorbeeld van donateurs en sponsors.

Leuke subsidie voor herbestemming monumenten

Monumentenstichtingen, vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars en exploitanten van monumenten opgelet. Je kunt nu een leuke subsidie ontvangen om een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren naar de herbestemming van monumenten of of een verbetering van de exploitatiemogelijkheden van monumenten zonder woonfunctie. De subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro.

Superleuke subsidie voor zorg, welzijn en cultuur

Er is een nieuwe subsidie beschikbaar gekomen voor initiatieven die ouderen in Groningen laten participeren door middel van kunst en cultuur.  

Superleuk omdat alle soorten ouderen hierdoor kunnen deelnemen aan culturele activiteiten, en zowel particulieren als instellingen op het gebied cultuur en zorg en welzijn de subsidie kunnen aanvragen. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000 voor instellingen en maximaal € 1.000 voor particulieren.

Subsidies en fondsen voor documentaires natuur en milieu

Je bent een impact gedreven documentairemaker en wilt een productie maken op het gebied van natuur en milieu. Helaas voor jou hebben het filmfonds en de reguliere cultuurfondsen geen budget. Welke andere subsidiemogelijkheden en fondsen zijn er voor je, en welke rol speelt je rechtsvorm hierin?
We nemen je in deze longread mee richting de alternatieve subsidiemogelijkheden voor documentaires op het gebied van natuur- en milieu.

Ook handig: 20 Punten om te vermelden in je subsidieaanvraag

Je hebt een perfect project, en toch ontvang je alleen maar afwijzingen op de subsidieaanvragen, of wellicht helemaal geen reactie. Hoe kan dit? In dit artikel een checklist van twintig punten om te vermelden in je subsidieaanvraag.

Subsidie voor jong talent in klassieke muziek

Voor culturele projecten, met name voor van het ondersteunen van jong talent in de klassieke muziek is nu een interessante subsidie beschikbaar gekomen. In het verleden zijn bijvoorbeeld een nieuwjaarsconcert en een jont talenten concert gesubsidieerd.

Super subsidie voor kunst en cultuursector

Een super interessante subsidie voor organisaties en personen in de kunst en cultuursector voor een diversiteit aan culturele activiteiten. Van ondersteuning van aankomende scenarioschrijvers en afgestudeerde studenten in de kunst- en cultuursector, en ondersteuning van niet commerciële film en muziekfestivals tot onderzoek en eenmalige steun voor culturele instellingen.

Pssst, wist je dat...

Wist je dat Fondswervingonline momenteel het snelstgroeiende platform is op het gebied van het vinden en aanvragen van subsidies en fondsen voor o.a. organisaties en projecten op het gebied van kunst, cultuur en media.

Niet zo gek, want we zijn vernieuwend, actueel, bruisen van energie en hebben maar één doel: je project of organisatie te helpen met het vinden en aanvragen van subsidies en fondsen, zodat jij mooie projecten kunt realiseren.

Nog geen lid? Word dan nu lid, en ontvang een gratis boek.

Ben je al lid? Kijk hier voor een actueel overzicht van alle subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur (moet je wel even voor inloggen).