Zorg en welzijn

Vijf subsidies voor hospices, inloophuizen en logeerhuizen

Zieke mensen en mensen in het laatste stadium van hun leven kunnen vaak extra ondersteuning gebruiken, net als hun naasten. Maar welke subsidies en fondsen zijn er zoal voor hospices, inloophuizen en logeerhuizen? In dit artikel geven informatie over vijf subsidies en fondsen die organisaties actief op dit gebied financieel ondersteunen.

Subsidieregeling Palliatieve Terminale zorg

Subsidie voor de inzet, opleiding en coördinatie van vrijwilligers in de palliatieve zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven.

De subsidie is van toepassing voor instellingen die palliatieve terminale zorg verstrekken aan mensen in de laatste fase van hun leven.
Ben je een hospice en gestart tussen 1 januari 2015 en 30 juni 2016? Dan geldt eenmalig een overgangsregeling.

Anita Veldman Foundation

Financieel ondersteunen van projecten en activiteiten gericht op het bevorderen van de genezing, gezondheid en het welzijn van mensen die lijden of hebben geleden aan kanker in het algemeen en aan de ziekte van Hodgkin danwel aan kwaadaardige hersen tumoren in het bijzonder. Ook is er steun mogelijk voor projecten gericht op ondersteuning van personen die te maken hebben met een naderend overlijden.

AJF

Financiële ondersteuning van projecten gericht op primaire levensbehoeften, zelfredzaamheid, zelfontplooiing en zingeving van kwetsbare groepen binnen de samenleving.

Reggeborgh

Het financieel ondersteunen van organisaties en projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling (natuur en milieu), ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, cultuur en welzijn, inclusief sport en gezondheid, in binnen- en buitenland.

Karel Geelen Fonds

Het Karel Geelen Fonds is gericht op lotgenotencontact en zelfhulp in de geestelijke gezondheidszorg. De voorkeur gaat uit naar vernieuwende initiatieven van lotgenoten die gericht zijn op verbetering van kwaliteit van leven. 

Meer subsidies en fondsen op dit gebied

Leden van Fondswervingonline kunnen via deze link een uitgebreider overzicht bekijken.

Andere interesse zoekfilters voor leden: