Maatschappij en samenleving

Nieuw fonds voor feministische vernieuwing

Vrouwenrechten - Emancipatie

Soms verschijnt er een fonds dat echt een verschil maakt. Vandaag richten we onze aandacht op een bijzonder fonds dat zich inzet voor het ondersteunen van feministische initiatieven met een dringende en vernieuwende aanpak. Dit fonds, dat subsidies tot €10.000 biedt, is een gamechanger voor activisten en organisaties die op het juiste moment een cruciale impact willen maken. Met zijn unieke focus op tijdgevoelige, vernieuwende initiatieven en een aanzienlijk subsidiebedrag, biedt het een essentiële bron van ondersteuning voor projecten die echt een verschil kunnen maken.

De financiële steun van het fonds

Een opvallend aspect van dit fonds is de financiële omvang van de steun die het biedt. Met subsidies tot wel €10.000 per project, stelt het fonds organisaties in staat om ambitieuze en impactvolle projecten te realiseren. Deze financiële steun is essentieel voor initiatieven die snel moeten handelen en effectief willen reageren op kansen of uitdagingen. Het biedt de middelen die nodig zijn om ideeën te transformeren in concrete acties die een significante impact kunnen hebben op de feministische beweging.

Doel van het fonds

Het fonds is uniek omdat het zich richt op het ondersteunen van projecten die direct reageren op kritieke kansen of dringende behoeften binnen de feministische beweging.

Het fonds is bijzonder geschikt voor eenmalige, innovatieve projecten die een nieuwe richting inslaan of een plotselinge kans grijpen. Of het nu gaat om het reageren op een onverwachte maatschappelijke verandering of het lanceren van een baanbrekend nieuw initiatief, dit fonds staat klaar om te ondersteunen.

Benadering

Dit fonds onderscheidt zich door zijn flexibele en responsieve benadering.

De projecten die steun ontvangen, moeten:

  • Vanuit een feministisch perspectief opereren, gericht op de rechten van vrouwen, meisjes, transpersonen en/of intersekse personen.
  • Zelf geleid worden door de groepen die ze bedienen.
  • Een nominatie ontvangen van de organisatie achter het fonds.
  • Streven naar het creëren van een kans voor verandering, het reageren op een urgente behoefte, of het zaaien van een nieuw project of idee.

Wat maakt dit fonds anders?

In tegenstelling tot traditionele fondsen, die vaak gericht zijn op langdurige, gestage ondersteuning, focust dit fonds op korte, maar impactvolle projecten.

Het stelt activisten in staat snel te handelen wanneer dat het meest nodig is, een essentieel element in de steeds veranderende wereld van maatschappelijke bewegingen. 

Wat wordt niet gefinancierd?

Belangrijk om te weten is wat het fonds niet financiert:

  • Individueel geleide initiatieven.
  • Academisch onderzoek of beurzen.
  • Commerciële of winstgevende projecten.
  • Projecten die al een subsidie ontvangen van de organisatie achter het fonds of in aanmerking komen voor een van hun andere subsidiefondsen.

Meer informatie of direct een aanvraag indienen

Gerelateerde fondsen en subsidies