Algemeen

Vijf subsidies op het gebied van water

Eén ding is zeker: een mens kan niet zonder water. Voor ontwikkelingslanden is water niet zelden een belangrijk thema waar fondsen voor gezocht worden. We zetten vijf subsidiemogelijkheden voor je op een rij en vertellen hoe je alle andere subsidies op het gebied van water kunt vinden.

Deka Development

Het fonds ondersteunt onderzoeksprojecten die daarop gericht zijn, maar ook ontwikkelingsprojecten die gebruik maken van bekende en geteste technieken en aanpakken die de duurzaamheid bevorderen. Armoedebestrijding en verbetering van voedselzelfvoorziening zijn hierbij twee hoofdthema’s. 

Toegang tot water is hierbij een subsidiabel onderwerp.

Eijkelkamp Foundation

Opgericht ter ere van een 100 jarig bestaan stelt het fonds  kennis, middelen en materialen tot haar beschikking om in te zetten voor bijzondere doelen. Voorkeur gaat uit naar aanvragen voor ondersteuning op het gebied van water, bodem en milieu.

NWB Fonds

Subsidie voor internationale samenwerkingsactiviteiten het bevorderen van duurzaam beheer van watersystemen en waterketens en het versterken van capaciteit voor decentraal, lokaal of regionaal waterbestuur.

Share4more

Steunt kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden op het gebied van educatie en water, waarbij zelfredzaamheid en ontwikkeling van mensen het voornaamste doel is. Het project moet betrekking hebben op het thema watervoorziening of educatie. Het aan te vragen bedrag is maximaal 15.000 euro.

Rinny Huizinga Stichting

inanciële ondersteuning van technisch onderwijs, onderzoek en de uitvoering van onderzoeksprojecten in ontwikkelingslanden, zoals de toepassing van zonne- of wind-energie, drinkwatervoorziening, speciale bouwtechnieken, irrigatie en dergelijke.

Andere subsidies op het gebied van water

Voor alle andere subsidies op het gebied van water moet je ingelogd zijn als lid.

  • Ga vervolgens naar regelingen
  • Ga naar de zoekfilters aan de linkerzijde, en klik vervolgens op "Toon meer filters"
  • Kies bij het zoekfilter "Activiteiten", bijvoorbeeld een van onderstaande trefwoorden.
    Maar je kunt natuurlijk ook alleen "water" invullen, waarna het zoekfilter suggesties zal geven.

Water
Alle opgenomen subsidies en fondsen op het gebied van water:
https://www.fondswervingonline.nl/regelingen/act/water-2946?search-term=

Waterputten
Subsidies en fondsen op het gebied van waterputten:
https://www.fondswervingonline.nl/regelingen/act/waterputten-3392?search-term=

Schoon drinkwater
Subsidies en fondsen op het gebied van schoon drinkwater:
https://www.fondswervingonline.nl/regelingen/act/schoon-drinkwater-2683

Breder zoeken op het gebied van subsidies en fondsen voor projecten op het gebied van water

Met name veel fondsen ondersteunen wel projecten op het gebied van "water", maar hebben dit niet in hun beleidsplan, doelstelling of criteria omschreven.

Het kan dus slim zijn om "breder" te zoeken, en altijd jezelf af te vragen: met wel "interessegebied" heeft mijn project op het gebied van water de meeste raakvlakken.

Ontwikkelingswerk
Heeft je project op het gebied van water te maken op een project in een ontwikkelingsland dan kun je de volgende bredere zoekopdrachten overwegen:

Innovatie en Technologie
Heeft je project op het gebied van water te maken op een project met raakvlakken met innovatie en technologie dan kun je de volgende bredere zoekopdrachten overwegen: