Privacy statement

We kunnen je een uitgebreid juridisch verhaal vertellen over hoe we om gaan met privacy, maar we houden het graag begrijpelijk en vooral menselijk. Wellicht het belangrijkste om te weten is dat we met je privacy en gegevens precies zo omgaan als we zelf ook behandeld willen worden, en we je gegevens niet aan derden verkopen of verstrekken.

We slaan een zeer beperkt aantal persoonsgegevens van je op, en zorgen dat die netjes afgeschermd blijven voor derden. Bovendien zijn deze over het algemeen door jezelf aangeleverd toen je lid werd. En als we contact met je zoeken, vind je altijd een makkelijke mogelijkheid om je af te melden.
Onderstaand nog een uitgebreide versie van onze privacyregels. We hebben geprobeerd om het zo begrijpelijk en beknopt mogelijk te formuleren. Als je hier nog vragen over hebt, kun je ons altijd mailen op hallo@fondswervingonline.nl.

Beperkte persoonsgegevens

Eigenlijk slaan we vrijwel geen persoonsgegevens op. De enige persoonsgegevens die we opslaan blijven tot de contactpersonen van een klant of relatie.
De contactpersoon van een organisatie kan door desbetreffende organisatie zelf worden aangepast of verwijderd (zie onder).

Persoonsgegevens bij inschrijving

Om lid te worden van Fondswervingonline hebben we maar een beperkt aantal persoonsgegevens van je nodig. We hoeven niet veel van je te weten, alleen het hoogstnoodzakelijk om je lidmaatschap te regelen.

Om lid te kunnen worden moet je zelf deze gegevens invullen. We gaan er dus van uit dat deze gegevens correct zijn, en dat je er akkoord mee bent dat deze gegevens die je invult worden opgeslagen.

Onderstaande gegevens zijn nodig om je lidmaatschap te regelen en dit administratief te kunnen verwerken:

 • Naam organisatie (niet verplicht
 • Voornaam en achternaam contactpersoon 
 • Adres
 • Postcode
 • Plaats
 • Telefoon (niet verplicht)
 • E-mail (nodig om in te loggen)

Verder slaan we de facturatiegegevens van jou of je organisatie op omdat dit bijvoorbeeld vereist wordt door de Belastingdienst.

Inzien of wijzigen van de opgeslagen gegevens m.b.t. je inschrijving

Wanneer je lid bent heb je zonder dat je ons hiervoor nodig hebt inzage in de bovenstaande opgeslagen gegevens via "Mijn account".
Na inloggen kun je via "Mijn account" precies zien welke gegevens van je zijn opgeslagen:
https://www.fondswervingonline.nl/user

Je kunt zelf de gegevens wijzigen en deze wijzigingen zelf opslaan.
Je hebt dus niet onze tussenkomst nodig om inzage te hebben in de opgeslagen gegevens.

We zullen trouwens nooit vragen naar persoonlijke dingen zoals geslacht, geboortedatum, etc. 

Verder gebruiken we je gegevens voor:

 • Klantenservice
  Je moet ons kunnen mailen en het is fijn als je niet telkens hetzelfde hoeft te vertellen.
  Ook bij de klantenservice maken we gebruik van bovenstaande beperkte persoonsgegevens, welke nodig zijn om je lidmaatschap naar behoren te kunnen uitvoeren.
 • Nieuwsbrieven en alerts
  Het is fijn als je weet wanneer bepaalde regelingen interessant voor je zijn.
  We zijn er trots op dat onze e-mails goed geopend en gelezen worden. Maar … wil jij ze op een gegeven moment toch niet meer? Onder ELK bericht kun je met één klik uitschrijven. 

Beveiligen van je persoonsgegevens en onze servers

Onze leden zijn ons bestaansrecht, bovendien willen we onze leden ook echt helpen. We zouden dan ook niet goed snik zijn als we je privacy niet super serieus nemen.

Ter beveiliging van jouw persoonsgegevens hebben wij de volgende maatregelen genomen:

 • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (TLS, voorheen SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje
 • We hebben een onderhoudscontract voor onze server en website, zodat updates en beveiligingspatches direct worden uitgevoerd en structureel gekeken wordt naar de veiligheid van de website en server
 • We werken alleen met topleveranciers (die hun gegevensbeveiliging tiptop in orde hebben
 • Jouw administratieve gegevens worden door de grootste administratieve dienstverlener in Nederland beveiligd op verschillende manieren, waaronder dubbele verificatie
 • Onze server staat in Nederland en is goed beveiligd door specialisten, o.a.  via bovenstaande maatregelen, maar niet beperkt hiertoe

Nieuwsbrieven en alerts

Het is fijn als je weet wanneer bepaalde regelingen interessant voor je zijn.
We zijn er trots op dat onze e-mails goed geopend en gelezen worden. Maar … wil jij ze op een gegeven moment toch niet meer? Onder ELK bericht kun je met één klik uitschrijven. 

Bij nieuwsbrieven worden er geen persoonlijke gegevens opgeslagen anders dan de naam van de organisatie en het zakelijke e-mailadres.

Gegevens overdragen aan derden

We verkopen je gegevens niet door aan derden.

Opslaan van zoekopdrachten

Binnen Fondswervingonline kun je als lid zoeken. Deze gegevens worden niet opgeslagen

Bewaringstermijn

We slaan je gegevens nooit langer op dan strikt noodzakelijk.
Wel moeten we voldoen aan de boekhoudplicht ten aanzien van onze verkoopfacturen. Deze blijven maximaal zo lang bewaard als door de wetgever vereist en worden hierna verwijderd.