Veelgestelde vragen

Lidmaatschap

 • Hoe kan ik lid worden

  Klik hier om lid te worden

  Na een geslaagde betaling ontvang je direct per mail je logingegevens en is er een automatisch een account voor je aangemaakt met lidmaatschapsrechten. Hierna kun je gelijk gebruik maken van Fondswervingonline.

  Wel betaald maar geen logingegevens ontvangen? Controleer dan je spambox of stuur ons een mail. 

 • Wat maakt een jaarlidmaatschap waardevol en waarom is dit de minimale termijn?

  Een jaarlidmaatschap bij Fondswervingonline is jouw sleutel tot succes in de wereld van subsidies en fondsen. Subsidieverstrekkers en fondsen hanteren namelijk diverse deadlines gedurende het jaar. Met een jaarlidmaatschap zorg je ervoor dat je geen enkele belangrijke deadline mist.

  Wij bij Fondswervingonline bieden bewust geen kortlopende lidmaatschappen aan. Onze ervaring leert dat een gestructureerde aanpak de meeste kansen biedt voor jouw project of organisatie. Een jaar lidmaatschap geeft je de tijd om elke aanvraag zorgvuldig te plannen en voor te bereiden, waardoor je kans op succes aanzienlijk toeneemt. 

  Omdat we vinden dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot subsidies en fondsen kun je het jaarlidmaatschap per maand betalen.

  Kortom, een jaarlidmaatschap bij Fondswervingonline biedt je de continuïteit en dekking die nodig zijn om optimaal te profiteren van alle beschikbare subsidie- en fondsenkansen. Het is een essentiële investering voor iedereen die serieus werk wil maken van fondsenwerving.

   

 • Hoe kan ik opzeggen?

  De opzegtermijn is één maand voor het verstrijken van de lidmaatschapsperiode.

  Als je lidmaatschapsjaar loopt tot 1 december 2024 moet je dus voor 1 november 2024 opzeggen.
  Je opzegging kan niet met terugwerkende kracht ingaan.

  Je kunt altijd makkelijk online opzeggen via: 
  Lidmaatschap opzeggen

  Let op
  We komen regelmatig met innovatieve uitbreiding, waardoor het jammer zou zijn om op te zeggen.
  Mis je bepaalde mogelijkheden? Laat het ons weten

   

 • Reviews en referenties

  Als het oudste zelfstandige platform op het gebied van subsidies en fondsen bestaan we inmiddels 22 jaar!
  Deze ervaring maakt ons een beetje de nestor in onze sector, een titel waar we stiekem een beetje trots op zijn.

  Maar wat maakt Fondswervingonline echt bijzonder? Het zijn de verhalen van onze leden. Sommigen zijn al bij ons sinds onze begindagen en hebben een fascinerende reis met ons afgelegd. 

  Bij Fondswervingonline gaan we verder dan alleen het aanbieden van standaardreferenties. We kiezen ervoor om de unieke en inspirerende verhalen van onze leden te delen. Deze verhalen illustreren niet alleen onze rol in hun succes, maar laten ook zien hoe Fondswervingonline kan bijdragen aan het succesvol aanvragen van subsidies en fondsen voor je organisatie of project.

  Benieuwd naar deze verhalen? Klik op de onderstaande knop en ontdek hoe Fondswervingonline een verschil heeft gemaakt in de wereld van fondsenwerving.

  Lees hier ervaringen van onze leden met Fondswervingonline.

   

   

 • Wat is de looptijd en is er sprake van automatische verlenging

  Een lidmaatschap duurt altijd minimaal een jaarWanneer je niet een maand voor het verstrijken van dit jaar hebt opgezegd zal het automatisch met een jaar verlengd worden.

  Je kunt altijd makkelijk online opzeggen.

  Bij het afsluiten van een abonnement zijn onze algemene voorwaarden van kracht, met uitsluiting van inkoopvoorwaarden van derden.

 • Wat voor ondersteuning kan ik verwachten als lid van Fondswervingonline?

  Als lid van Fondswervingonline krijg je toegang tot een unieke totaaloplossing voor het vinden, aanvragen en beheren van subsidies en fondsen.

  Dit omvat toegang tot meer dan 4800 actuele fondsen en subsidies die dagelijks worden uitgebreid en geactualiseerd. Met ons innovatieve stappenplan kun je, zelfs zonder ervaring, subsidieaanvragen maken.

  Ons dashboard dient hierbij als de centrale hub voor het effectief beheren van al jouw subsidieaanvragen, terwijl gepersonaliseerde alerts je geen enkele kans laten missen op nieuwe en passende fondsen en subsidies, speciaal afgestemd op de behoeften van jouw organisatie of project.

  Daarnaast helpt onze handige subsidiekalender je om geen enkele aanvraagperiode meer te missen en onze uitgebreide kennisbank, vol praktijkcases, templates en voorbeelden, ondersteunt je bij het maken van goede subsidieaanvragen.

  Onze ondersteuning richt zich daarom voornamelijk op het helpen gebruiken van deze tools en resources.

  Voor algemene vragen over het gebruik van het platform verwijzen we je graag naar onze handleiding, die je helpt bij het navigeren door onze diensten en het optimaal benutten van je lidmaatschap.

  Voor specifieke, inhoudelijke vragen bieden we uitgebreide kennisartikelen in onze kennisbank, die voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe inzichten en informatie.

  Deze aanpak zorgt ervoor dat we een breed scala aan ondersteuning kunnen bieden, terwijl we onze leden ook de middelen geven om zelfstandig antwoorden te vinden.

  Naast toegang tot onze uitgebreide tools en resources, biedt je lidmaatschap bij Fondswervingonline ook een aantal andere voordelen die je helpen groeien en slagen in de wereld van fondsenwerving.

  Zo profiteer je van onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis, direct beschikbaar via ons platform. Dit stelt je in staat om met vertrouwen en kennis je subsidieaanvragen te maken en te optimaliseren, ondersteund door een veelzijdig platform dat een breed scala aan leden ondersteunt, van opkomende lokale initiatieven tot gevestigde grote organisaties.

  Fondswervingonline staat klaar om jouw partner in succes te zijn, ongeacht de grootte of het stadium van je project.

 • Kan ik persoonlijke ondersteuning of advies krijgen binnen mijn lidmaatschap?

  Bij Fondswervingonline is ons doel om al onze leden te voorzien van de informatie en tools die essentieel zijn om zelfstandig succesvolle subsidieaanvragen te kunnen doen. 

  We zijn overtuigd van de kracht van empowerment: door jou de nodige kennis en vaardigheden aan te reiken, bevorderen we jouw langetermijnsucces en onafhankelijkheid. 

  Dit bevordert niet alleen de continuïteit van je organisatie of project, maar verzekert ook dat jij, als expert van jouw eigen organisatie en project, de meest authentieke en overtuigende aanvragen kunt indienen. 

  Het direct opbouwen van contacten met subsidieverstrekkers en fondsen is bovendien een cruciaal proces dat leidt tot een sterk netwerk en duurzame relaties.

  Persoonlijke ondersteuning valt daarom buiten het bereik van ons standaardlidmaatschap.

  Echter, we moedigen je aan om vragen in te dienen via hallo@fondswervingonline.nl, die aanleiding kunnen geven tot het creëren van nieuwe kennisartikelen.

  Op deze manier bieden we ondersteuning die ten goede komt aan al onze leden en bevorderen we tegelijkertijd de zelfredzaamheid en het succes van onze gemeenschap.

 • Wat kost het?

  Je kunt al profiteren van de voordelen van Fondswervingonline voor slechts € 39,- per maand.

  Kosten jaarlidmaatschap: bij betaling per maand
  € 39 per maand*

  Kosten jaarlidmaatschap: bij betaling per jaar
  € 369 per jaar

  Het lidmaatschapsgeld zal per maand of per jaar geïncasseerd worden, afhankelijk van je keuze.

  Beide bedragen zijn incl. btw, zonder bijkomende kosten. 

  *Je kunt per maand betalen, maar de minimale lidmaatschapsperiode is een jaar.

 • Hoe kan ik betalen als ik lid wil worden?

  Bij je aanmelding kun je jouw IBAN-rekeningnummer en de tenaamstelling opgeven, zodat wij via automatische incasso het lidmaatschapsbedrag kunnen afschrijven. Door deze informatie te verstrekken, geef je ons toestemming om periodiek het lidmaatschapsgeld van dat rekeningnummer af te schrijven, overeenkomstig de frequentie die je bij de aanmelding hebt gekozen.

  Klik hier om lid te worden
 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn logingegevens ontvang?

  Na je online aanmelding ontvang je direct per mail je logingegevens en is er automatisch een account voor je aangemaakt met lidmaatschapsrechten. 

  Hierna kun je gelijk gebruik maken van Fondswervingonline.

  Wel betaald maar geen logingegevens ontvangen? Controleer dan je spambox of stuur een reactie via de supportapp*.

  *De supportapp kun je vinden via de ronde knop rechtsonder op de site.

 • Wat zijn de voordelen van het lidmaatschap

  We hebben alles voor je op een rijtje gezet.

  Informatie en voordelen lidmaatschap
 • Kan ik ook per maand betalen?

  Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties en projecten gebruik kunnen maken van Fondswervingonline.

  Het is daarom ook mogelijk per maand te betalen.
  Hierdoor heb je geen hoge aanschafkosten, en kun je wel direct gebruik maken van Fondswervingonline.

  Het is ook mogelijk per jaar te betalen. Dit is relatief goedkoper omdat bij betaling per jaar er lagere bancaire kosten zijn.

Algemeen

 • Wie zijn jullie en hoe lang bestaan jullie?

  We kunnen ons goed voorstellen dat je wilt weten wie we zijn, wat we doen en hoe lang we bestaan.

  Fondswervingonline bestaat trouwens al 22 jaar, en heeft dus ruime ervaring op het gebied van subsidies en fondsen :-)

  Initiatiefnemer
  Initiatiefnemer van het vernieuwde Fondswervingonline is Jaap Burgstra, met inmiddels bijna dertig jaar ervaring op het gebied van fondswerving.
  Wil je met hem via LinkedIn connecten, of zijn LinkedIn profiel bekijken, dan kan dit hier.

  Ons verhaal
  Fondswervingonline wil graag meehelpen de wereld een beetje mooier te maken door anderen toegang te geven tot financiële middelen om hun dromen, projecten en activiteiten te realiseren. Lees hier ons verhaal.

 • Wat zijn jullie adres- en contactgegevens?

  We hebben alle bedrijfsgegevens duidelijk voor je op een rijtje gezet, inclusief een foto van ons kantoor ;-)

  Onze contactgegevens
 • Waarom zijn jullie een sociale onderneming?

  Fondswervingonline wil graag meehelpen de wereld een beetje mooier te maken.

  We hebben in 2015 eens kritisch naar ons zelf gekeken, hebben veel zaken die ons niet bevielen veranderd, en zijn vol overgaaf een sociale onderneming geworden.

  Dit betekent concreet dat we ons hart laten spreken, werken met oog voor mens en milieu en innovatieve oplossingen zoeken voor maatschappelijke uitdagingen.

  Structureel helpen
  Als sociale onderneming hebben we een overigens wel degelijk een verdienmodel, en verliezen we ons ondernemerschap nooit uit het oog.
  Ons ondernemershart zorgt dat we een financieel kerngezond bedrijf zijn en jullie hierdoor structureel kunnen blijven helpen.

  Geld verdienen is echter niet ons hoofddoel, het is een middel om onze missie te bereiken.

  Impact creëren 
  Ons doel is maatschappelijke meerwaarde of impact te creëren.

  In ons geval creëren we impact door non-profits, sociale ondernemingen, projecten en bedrijven toegang te geven tot financiële middelen om hun dromen en activiteiten te realiseren!

 • Is jullie platform veilig?

  We vinden veiligheid net als jij superbelangrijk!

  Daarom beschikt Fondswervingonline over een SSL certificaat en gaat al ons verkeer via een veiligere https verbinding. Dit kun je herkennen door het groene balkje in de adresbalk van je browser.

  Door het certificaat weet je met wie je zaken doet. De domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager zijn gecontroleerd door de certificaatverstrekker.

  Bovendien wordt alle informatie versleuteld verzonden, zodat gegevens niet onderschept kunnen worden.

  Opslag klantgegevens
  Je belangrijkste klantgegevens en eventuele rekeninggegevens worden offsite opgeslagen.
  Deze gegevens bewaren we vijf jaar, conform de archiefplicht.

  Je gegevens verkopen we nooit door aan derden!

Handleiding

 • Waar kan ik een handleiding vinden?

  Fondswervingonline is super makkelijk, dus je hebt eigenlijk geen handleiding nodig ;-)

  Ben je al lid? Dan hebben we een aantal artikelen die je helpen optimaal gebruik te maken van Fondswervingonline.
  Je kunt deze vinden via Dossiers > Handleiding.

  Zo hebben we een artikel over het gebruik van zoekfilters en een artikel hoe je de zoekresultaten kan verbeteren. Ook hebben we een video over het gebruik van de zoekfilters.

  Vind je dat bepaalde zaken verder moeten worden toegelicht? Laat het ons weten.

  Ga naar de handleiding