Ons verhaal

We willen graag meehelpen de wereld een beetje mooier te maken. Dit doen we al vijftien jaar door je te helpen met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project. Maar we inspireren je ook via onze dossiers met handige stappenplannen, handboeken, tips en advies.

Hoe het allemaal begon

Een kleine dertig jaar geleden was Jaap Burgstra, de initiatiefnemer van Fondswervingonline, als vrijwilliger actief bij een inloophuis. Hij wilde zaken verbeteren, waarvoor geen geld was, en kwam hierdoor in aanraking met de wondere wereld van subsidies en fondsen.

Omdat er toen nog geen betrouwbare informatie was over fondsen en subsidies zijn we die gaan verzamelen.

Afgelopen jaar is Fondswervingonline volledig vernieuwd zodat we je nog beter kunnen helpen.

Fondswervingonline is een sociale onderneming. Ons doel is om maatschappelijke meerwaarde te creëren door je toegang te geven tot financiële middelen en kennis, zodat waardevolle nieuwe initiatieven tot stand kunnen komen.

Financiële middelen voor je organisatie of project

Er zijn duizenden financiële regelingen zoals subsidies, fondsen, kredieten en sponsors. Maar welke zijn voor jou van toepassing?

Fondswervingonline verzamelt informatie over regelingen die voor jou beschikbaar zijn. We verrijken de regelingen, herschrijven ze tot begrijpelijke teksten en laten je zien hoe je ze kunt gebruiken.

Bovendien geven we je alle informatie die nodig is om tot een succesvolle aanvraag te komen.

Advies, ondersteuning en inspiratie

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Hoe moet ik nu een fonds aanvragen, een sponsor benaderen of een crowdfundingcampage opzetten? Of hoe moet ik als startup aan funding komen?

Inspirerende dossiers geven je toegang tot tips en ervaringen van specialisten, online handboeken, stappenplannen en nog veel meer.

Vertrouw ons: het is een vak

We bestaan 15 jaar en we zijn gaan vertrouwen in het vak dat we beheersen. Het is wie we zijn. Inmiddels weten een groot aantal leden dat dit geen trucje is, maar een vak dat je moet leren. Met vallen en opstaan en door jezelf en je platform kritisch te blijven bekijken.

Actueler dan ooit en volledig vernieuwd

Om je nog beter te kunnen helpen hebben we Fondswervingonline volledig vernieuwd.

Transparant, veilig, en vooral actueel en handig in gebruik. Zo hebben we alle regelingen vernieuwd, verwijderd of herschreven en hebben alles veel intuïtiever gemaakt.

Een proces dat overigens nog wel even door zal gaan, want we bruisen van ideeën en willen dat je blij bent als je gebruik maakt van Fondswervingonline!

Ben je benieuwd wat wat er zoals vernieuwd is? Kijk dan naar onze pagina over de vernieuwingen.

Ik wil óók lid worden