Algemeen

Zo maak je een goede subsidieaanvraag, óók zonder ervaring

Stappenplan - Idee

Veel waardevolle projecten komen nooit tot stand door gebrek aan funding. Terwijl andere schijnbaar moeiteloos telkens funding weten te vinden. Het verschil zit mede in het maken van een goede subsidieaanvraag. Omdat we bij Fondswervingonline stiekem de wereld een beetje mooier willen maken, was dit voor ons reden om het voor iedereen mogelijk te maken om een goede subsidieaanvraag te maken. Zelfs als je geen verstand hebt van het maken van een subsidieaanvraag. En zelfs als een projectplan en een begroting je spontaan nachtmerries bezorgen.

Je beste vriend: het stappenplan

Stappenplan

Zeker wanneer je geen of heel weinig ervaring hebt met het maken van een goede subsidieaanvraag kan ons stappenplan je een goede dienst bewijzen. Het stappenplan helpt je om de aanvraag zo makkelijk mogelijk te maken.

Door een aantal vragen te beantwoorden kan het stappenplan de documenten maken die over het algemeen nodig zijn voor een subsidieaanvraag:

  • Een projectplan
  • Begroting- en dekkingsplan
  • Begeleidende brief voor de aanvraag

Geen ervaring met het maken van een projectplan? Geen probleem!

Projectplan

Zeker bij de iets grotere projectaanvragen moet je een projectplan meesturen. Ook wanneer het niet vereist is kan het verstandig zijn om toch een projectplan te maken. Een projectplan geeft de subsidieverstrekker of fonds namelijk een beter inzicht in jouw project. Bovendien geeft een projectplan aan dat je op een gestructureerde manier nadenkt over je project, wat de continuïteit en kwaliteit van je project ten goede zal komen.

Door stapsgewijs een aantal vragen te beantwoorden kan het stappenplan automatisch een projectplan voor je aanmaken.

Evenwicht in je begroting en dekkingsplan

Naast een goed projectplan helpt het stappenplan je met het maken van een goede begroting en een dekkingsplan. Tijdens het doorlopen van het stappenplan kun je een template voor een begroting en dekkingsplan downloaden en voor je eigen project aanpassen.

Toch nog vragen over het begroting en dekkingsplan? Onze uitgebreide kennisbank over het maken van een goede subsidieaanvraag helpt je verder.

Waar de magie ontstaat

In de laatste stap van het stappenplan ontstaat de magie. In deze laatste stap kun je namelijk een compleet aanvraagpakket downloaden met alle bestanden die nodig zijn voor je subsidieaanvraag. Een complete en professionele subsidieaanvraag, met alle documenten die nodig zijn voor een professionele subsidieaanvraag:

  • Een kant-en-klaar projectplan op maat, specifiek voor jouw project
  • Een goede begroting en dekkingsplan
  • Een begeleidende brief

Aanpassen aan de subsidieverstrekker

Bijzonder aan het stappenplan is dat het adaptief is en zich aanpast aan de subsidieverstrekker. Wanneer een subsidieverstrekker bijvoorbeeld een eigen aanvraagprocedure heeft op hun eigen website, zal het stappenplan zich aanpassen en je rechtstreeks naar de aanvraagpagina op de website van de verstrekker brengen.

Flexibiliteit in het gebruik van het stappenplan

Je bent niet verplicht om het stappenplan te gebruiken. Als je liever zelf een subsidieaanvraag opstelt met de informatie die je op Fondswervingonline vindt, is dat ook mogelijk. Je kunt je eigen aanvraagdocumenten toevoegen aan "Mijn aanvragen", waardoor je flexibel bent in het gebruik van onze tools en diensten.

Opbouwen van een persoonlijke relatie met subsidieverstrekkers

Jazeker, je kunt een goede subsidieaanvraag maken met ons unieke stappenplan. En zeker, je kunt dit ook doen als je geen ervaring hebt met het maken van een goede subsidieaanvraag. Maar het stappenplan is vooral bedoeld als hulpmiddel om jezelf met een goede subsidieaanvraag bij de subsidieverstrekker te introduceren en vanuit daar een persoonlijke relatie met deze verstrekkers op te bouwen. Door zelf de aanvraag te doen, bouw je echt een relatie op met de verstrekkers, iets waar je op de lange termijn van gaat profiteren.

Ook aan de slag met het maken van een goede subsidieaanvraag via het stappenplan?

Bij Fondswervingonline geven we je de tools en kennis die je nodig hebt om zelfverzekerd en succesvol aan de slag te gaan met jouw subsidieaanvraag.

Met onze uitgebreide databank, kennisbanken en hulpmiddelen leer je zelfstandig de weg te vinden in de wereld van subsidies en fondsen.

Dus waar wacht je nog op?

Start nu met jouw succesvolle subsidieaanvraag!

Maak het jezelf makkelijk en word lid van Fondswervingonline!

Bij Fondswervingonline krijg je niet alleen toegang tot ons unieke stappenplan, maar bieden we je een totaaloplossing voor het vinden, aanvragen en beheren van subsidies en fondsen.

Stel je voor: geen stress meer over ingewikkelde aanvraagprocedures en altijd de juiste documenten bij de hand. Klinkt goed, toch?

Word vandaag nog lid!