Innovatie en technologie

Achtergestelde, rentedragende lening voor het MKB in Brabant

Per 1 september is voor het MKB in Brabant de beschikbaar. Het ‘in de kern gezonde’ MKB in Brabant kan MKB Innovatiefonds Brabant hiermee tijdelijk een beroep doen op een achtergestelde, rentedragende lening om het buffervermogen van de onderneming te verhogen.

Het gaat dus om ondernemingen die op de langere termijn een gunstig toekomstperspectief hebben, maar die in moeilijkheden zijn geraakt door de huidige crisis.

Voor ie is dit fonds beschikbaar

Het MKB Innovatiefonds Brabant richt zich op innovatieve ondernemingen en groeibedrijven (5-200 fte) in de sectoren: hightech systemen & materialen, food & nutrition, toerisme, medische technologie & life sciences, health, procesindustrie, bio-energie, maintenance, logistiek & distributie.

Sectoren die zijn uitgesloten voor deelname zijn: landbouw, visserij en aqua-cultuur, onroerend goed, de financiële sector (banken, verzekerings-, beleggings- of participatiemaatschappijen), de gezondheidszorg en sectoren met overcapaciteit.

Aanvraag via bank

Via een achtergestelde, rentedragende lening uit het fonds kunnen ondernemingen snel hun eigen vermogen aanvullen. De leningen hebben een looptijd van maximaal drie jaar en de 1,5 jaar is aflossingsvrij. Door de achterstelling is het risico voor banken kleiner om mee te doen en minimaal 50% te financieren. De aanvragen van ondernemingen zullen via de banken lopen.

Beheerder fonds

De regionale banken hebben aangegeven het initiatief van de provincie te steunen. Het beheer van het fonds ligt bij de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), in samenwerking met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen Brainport Development en NV REWIN. Op de site van het MKB Innovatiefonds staan alle voorwaarden.

Meer informatie

Regelingen op het gebied van innovatie in Noord-Brabant
MKB Innovatiefonds Brabant