Maatschappij en samenleving

Boost je project: Ontdek de subsidie voor groene en sociale innovatie

Milieueducatie - Milieu - Natuureducatie

Ben je betrokken bij een project dat onze leefomgeving verduurzaamt en de samenleving groener maakt? Dan is de nieuwe regeling voor groene en sociale innovatieprojecten mogelijk interessant voor jou. Deze subsidie ondersteunt initiatieven die een significante bijdrage leveren aan een duurzamere wereld, met een focus op het vergroenen van onze directe omgeving en het stimuleren van duurzame gemeenschapsontwikkeling.

Toepassing van de subsidie

Deze subsidie is specifiek gericht op projecten die:

  • De leefomgeving vergroenen door bijvoorbeeld stedelijke vergroening en groene infrastructuur.
  • Duurzame gemeenschapsontwikkeling bevorderen, waarbij de nadruk ligt op projecten die sociale cohesie en milieuverantwoordelijkheid integreren.
  • Innovatieve oplossingen bieden voor milieuproblemen, zoals recyclinginitiatieven of duurzame technologieën.

Voorbeelden van projecten

Om je een idee te geven over de projecten die mogelijk onder deze subsidie kunnen vallen geven we hieronder een aantal toepassingsmogelijkheden:

  • Initiatieven die de hoeveelheid afval verminderen of hergebruik van materialen bevorderen.
  • Gemeenschapsmoestuinen die niet alleen groen aan de wijk toevoegen maar ook de sociale banden versterken.
  • Educatieve campagnes die bewustwording over duurzaam leven stimuleren en praktische tips bieden voor een groenere levensstijl.

Financiële details

Het totale budget voor deze subsidie bedraagt € 403.138, met individuele subsidies die kunnen variëren van € 0 tot € 125.000, afhankelijk van het project en de behoeften.

Wie kan zich aanmelden?

De regeling staat open voor organisaties en individuen in Nederland die actief bijdragen aan het thema "groene samenleving".

Of je nu een kleine non-profitorganisatie bent of een grote maatschappelijke instelling, deze subsidie biedt een kans om jouw groene initiatieven te realiseren.

Belangrijke data

  • Indienperiode: van 18 maart tot en met 31 mei 2024.
  • Stemronde: van 3 juni tot 17 juni 2024, waarbij projecten zoveel mogelijk publieke steun moeten vergaren.
  • Nominatie en finale: In juli worden de vijf genomineerde projecten gekozen die in oktober tijdens een feestelijke finale strijden om het beschikbare budget.

Meer informatie of jouw project indienen