Innovatie en technologie

INNO-Fonds: het fonds dat innovatie in natuurbescherming stimuleert

Subsidie internationale natuurbescherming

Ben je op zoek naar financiering voor een baanbrekend project op het gebied van natuurbescherming? Er is een fonds dat speciaal is ontworpen om kleine Nederlandse organisaties te ondersteunen bij het opzetten van innovatieve projecten. Met een maximale subsidie van €10.000 kun je jouw ideeën tot leven brengen. Dit fonds biedt een unieke kans om een echte verandering teweeg te brengen. Als je een innovatief idee hebt dat kan bijdragen aan de bescherming van onze natuur, dan is dit je kans. Ben je klaar om samen met ons een verschil te maken? Lees dan snel verder!

De urgentie van natuurbescherming

Wist je dat er elke week in Afrika tientallen olifanten worden gedood door stropers? Deze alarmerende feiten onderstrepen de noodzaak van innovatie in natuurbescherming. We kunnen het ons niet veroorloven om te wachten.

Waarom dit fonds uniek is

Dit fonds is niet zomaar een subsidieverstrekker. Het richt zich op kleine, innovatieve projecten die een tastbare impact hebben op internationale natuurbescherming. Of je nu een educatief programma wilt opzetten, onderzoek wilt doen of de capaciteit van je organisatie wilt vergroten, dit fonds biedt de financiële steun die je nodig hebt.

Eerdere successen

Een van de meest opmerkelijke projecten die eerder financiering ontving, betrof een expeditie in de Okavango Delta in Botswana. Hier werden zes leeuwen uit verschillende groepen voorzien van een GPS-halsband, mede gefinancierd door dit fonds.

Mogelijke projectideeën

Persoonlijk denken we, los van de informatie over dit fonds, dat er veel potentieel is voor projecten die zich richten op technologische innovaties in natuurbescherming.

Denk aan drones voor het monitoren van bedreigde diersoorten of AI-gestuurde camera's voor het opsporen van stropers.

Meer informatie

Je hebt tot 31 december 2023 om je aanvraag in te dienen.