Arbeid en werkgelegenheid

Meer mogelijkheden voor onbelaste korting werknemers

Werkgevers krijgen meer mogelijkheden om hun werknemers een onbelaste korting te geven op producten uit het eigen bedrijf. Staatssecretaris Van Eijck heeft de regeling producten uit eigen bedrijf ook vereenvoudigd om de administratieve lasten voor werkgevers te verminderen.

Een onbelaste korting is mogelijk voor zover de korting niet hoger is dan 20 % van de waarde in het economische verkeer en per jaar niet hoger is dan totaal euro 450.

Wanneer de werknemer de jaarruimte van euro 450 niet volledig benut, kan hij deze ruimte gebruiken in de twee volgende jaren. Dit betekent dat de werknemer in het derde jaar een korting kan krijgen van euro 1350.

De ruimer toepasbare regeling producten uit eigen bedrijfis met ingang van 1 januari 2003 van kracht. De nieuwe regeling producten uit eigen bedrijf, die ook een reactie is op een lastenverzwarend arrest van de Hoge Raad van 4 oktober jl., maakt het makkelijker voor werkgevers om werknemers daadwerkelijk een onbelaste korting te geven.

In de oude situatie kon een onbelaste korting alleen worden gegeven wanneer de integrale kostprijs lager was dan de verkoopprijs. In de praktijk is de integrale kostprijs lastig te bepalen, waardoor een onbelaste korting niet, of slechts met veel moeite kon worden gegeven. De nieuwe regeling gaat uit van de waarde in het economische verkeer, wat veelal neerkomt op de prijs die in de winkel wordt betaald. 

Meer informatie

Fiscale regelingen