Arbeid en werkgelegenheid

Nieuwe kans voor sociale projecten

Weeskinderen - Wezen - Afrika - Ontwikkelingswerk

Staat jouw organisatie voor de uitdaging om bijvoorbeeld kansarme jongeren, vrouwen, en kinderen een betere toekomst te bieden? Er opent zich nu een unieke kans om projecten te financieren die zich richten op sociaaleconomische ontwikkeling, milieubescherming, en de verbetering van basisvoorzieningen. Lees verder om te ontdekken hoe jouw project in aanmerking kan komen voor deze subsidie.

Speciale focus op het empoweren van kansarme jongeren en vrouwen, alsook de zorg voor kansarme kinderen, waaronder straatkinderen en wezen

De wereld waarin we leven kent vele uitdagingen, van sociaaleconomische ongelijkheid tot milieuvervuiling. Gelukkig zijn er organisaties en individuen die zich inzetten om deze problemen aan te pakken. Voor hen biedt een internationaal georiënteerd fonds, die zich inzet voor de verbetering van levensstandaarden wereldwijd, nu een helpende hand.

Het fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling, milieubescherming, en het verbeteren van de toegang tot essentiële voorzieningen zoals energie en water.

Met een speciale focus op het empoweren van kansarme jongeren en vrouwen, alsook de zorg voor kansarme kinderen, waaronder straatkinderen en wezen, is dit een kans die je niet mag missen.

Focus en toepassing

De stichting richt zich op vier cruciale gebieden:

  1. Socio-economische Ontwikkeling: Het bevorderen van duurzame industrieën, het aanbieden van vaardigheidstrainingen, het verbeteren van gezondheid en hygiëne, afvalbeheer, en het garanderen van toegang tot gezonde voeding. Hierbij wordt extra nadruk gelegd op projecten die kansarme jongeren en vrouwen helpen vaardigheden te ontwikkelen voor betere inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.
  2. Milieubescherming: Projecten die milieubewustzijn stimuleren, natuurlijke habitats beschermen, en gemeenschappen weerbaarder maken tegen natuurrampen.
  3. Toegang tot Mobiliteit: Initiatieven die economische ontwikkeling ondersteunen door verbeterde toegang tot lokale markten, onderwijs, gezondheidszorg, en andere faciliteiten, vooral voor afgelegen en kansarme gemeenschappen.
  4. Toegang tot Energie en Water: Projecten die bijdragen aan een hogere levensstandaard door het bieden van toegang tot elektriciteit en sanitaire voorzieningen.

Wie kan aanvragen

Het fonds werkt samen met NGO's die een band hebben met een medewerker van de organisatie,.
Dit zorgt voor een sterkere verbinding met de doelen en waarden van het fonds.

Het is belangrijk om een medewerker van de organisatie te betrekken als promotor van je project.

Heb je nog niemand? Geen zorgen, het secretariaat van het fonds kan helpen bij het vinden van een geschikte promotor.

Let wel op de deadline: aanvragen moeten ingediend worden voor 24 maart 2024.

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen