Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk

Nieuwe subsidiekansen voor gezondheidsprojecten in Sub-Sahara Afrika

Moeder en Kind - Sub Sahara - Malawi - Ontwikkelingswerk

Ben jij betrokken bij een project dat zich richt op de gezondheid van kansarme lokale bevolkingsgroepen in Sub-Sahara Afrika? Dan is er goed nieuws! Er komt een unieke subsidiemogelijkheid aan die gericht is op het ondersteunen van kleinschalige, lokale gezondheidsinitiatieven. Deze kans is met name relevant voor organisaties die actief zijn in landen als Uganda, Kenia, Malawi, Ghana en Burkina Faso. Let op: de aanvraagperiode voor deze subsidie opent binnenkort, op 6 februari 2024, en loopt tot er voldoende voorstellen zijn ontvangen. Dit betekent dat er een zekere urgentie is om je voorstel tijdig in te dienen.

Belangrijke criteria en focus 

De subsidie richt zich op projecten die een directe bijdrage leveren aan de verbetering van de gezondheid van de lokale bevolking, in lijn met een aantal Sustainable Development Goals (SDG's).

Voorstellen moeten duidelijk de doelgroep omschrijven en hoe deze baat heeft bij het project. 

Bovendien worden projecten gezocht die:

  • Lokaal geïnitieerd en gebaseerd zijn op lokale behoeften.
  • Kleinschalig zijn met een gemiddeld budget van rond de EUR 7.000.
  • Binnen een jaar kunnen worden afgerond.
  • Bijdragen aan kennis en vaardigheden op het gebied van gezondheid.
  • Milieu- en klimaatbewust zijn.

Voorwaarden en implementatie

De subsidiegever stelt duidelijke eisen aan de financiële planning en organisatie van de projecten.

Overheadkosten mogen bijvoorbeeld niet meer dan 10% van de totale begroting beslaan.

Het is bovendien belangrijk dat de projectresultaten na afronding zelfstandig kunnen worden voortgezet door de lokale gemeenschap, organisatie of overheid. Denk dus na over de duurzaamheid van je project. Overigens is het altijd goed om na te denken over de duurzaamheid van je project, maar dat even terzijde.

Uitsluitingen

Er zijn ook enkele uitsluitingen waar je rekening mee moet houden.

Zo wordt geen steun verleend aan projecten die slechts indirect bijdragen aan gezondheid, zoals inkomstengenererende activiteiten, of die uitsluitend gericht zijn op educatie, religieuze activiteiten, of noodhulp.

Fantastische kans voor organisaties die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van de lokale gemeenschappen in Sub-Sahara Afrika

Dit is een fantastische kans voor organisaties die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van de lokale gemeenschappen in Sub-Sahara Afrika.

De subsidie biedt niet alleen financiële ondersteuning maar ook een platform om je project en de impact ervan te vergroten.

We moedigen je aan om de criteria zorgvuldig door te nemen en je aanvraag goed voor te bereiden. Succes!

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies