Sport recreatie en evenementen

Nieuwe subsidiemogelijkheden voor duurzaamheid vakantiebestemmingen

Vakantie

Ben je betrokken bij een project dat zich richt op het verduurzamen en verbeteren van toeristische bestemmingen? Dan is er goed nieuws! Een nieuw subsidieprogramma biedt financiële ondersteuning aan lokale projecten en goede doelen die een positieve impact willen maken op vakantiebestemmingen. Of het nu gaat om natuurbehoud, lokale economie, noodhulp of innovatie in de reisbranche, dit programma staat klaar om je initiatieven te ondersteunen.

Prachtige kans voor niet-commerciële rechtspersonen, zoals stichtingen en verenigingen, die actief zijn op vakantiebestemmingen

De reisbranche staat aan de vooravond van een duurzame revolutie, en met het juiste duwtje in de rug kunnen lokale projecten en goede doelen hier een cruciale rol in spelen.

Een bekende reisorganisatie heeft een fonds opgezet dat zich richt op het financieel ondersteunen van initiatieven die bijdragen aan de verduurzaming en verbetering van haar vakantiebestemmingen. Dit programma is een prachtige kans voor niet-commerciële rechtspersonen, zoals stichtingen en verenigingen, die actief zijn op de vakantiebestemmingen van deze reisorganisatie.

Waar richt het fonds zich op

Het fonds heeft een brede focus met een bijzondere interesse in projecten die bijdragen aan:

  • Bescherming en herstel van natuur en biodiversiteit
    Initiatieven gericht op het conserveren van natuurlijke bezienswaardigheden en het beschermen en bevorderen van de lokale flora en fauna.
  • Lokale economie en werkgelegenheid
    Projecten die lokale excursies, producten en diensten stimuleren en kleinere initiatieven op de bestemmingen een platform bieden.
  • Hulp bij calamiteiten
    Bijdragen aan noodhulp en herstelwerkzaamheden na een calamiteit, om de veerkracht van de bestemmingen te verhogen.
  • Innovatie in de reisbranche
    Ondersteuning van onderzoek, onderwijs en technologische ontwikkelingen die bijdragen aan innovatie in toerisme en luchtvaart.

Hoe kun je aanvragen

Heb je een project dat aansluit bij de doelstellingen van het fonds? Dan kun je online een aanvraag dienen.

Zorg ervoor dat je projectvoorstel duidelijk de link legt met de kernactiviteiten van de reisorganisatie en aantoonbaar bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van de bestemmingen.

Meer informatie of direct online aanvragen