Landbouw, visserij en platteland

Regelingen slachtpremie, steun voor noten en steun voor eiwithoudende gewassen bijgewerkt

De informatie over de ontkoppeling van de slachtpremie voor volwassen runderen en kalveren, de subsidie voor noten en de subsidie voor eiwithoudende gewassen is bijgewerkt naar de actuele stand van zaken. Vanaf 2010 ontvangen aanvragers van deze regelingen bedrijfstoeslag.

Subsidie voor eiwithoudende gewassen

Teelt u eiwithoudende gewassen, zoals erwten en tuinbonen? U kunt hier subsidie voor krijgen. De subsidie voor eiwithoudende gewassen valt onder het Europese Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Dit betekent dat de regels voor deze subsidie Europees zijn vastgelegd en dat voor deze subsidie ook de GLB randvoorwaarden gelden. Vanaf 2010 wordt de subsidie voor eiwithoudende gewassen opgenomen in de toeslagrechten.

Subsidie voor walnoten

Heeft u een boomgaard en produceert u amandelen, hazelnoten, walnoten? U kunt hier subsidie voor krijgen. De subsidie voor noten valt onder het Europese Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Dit betekent dat de regels voor deze subsidie Europees zijn vastgelegd en dat voor deze subsidie ook de GLB Randvoorwaarden gelden.

Slachtpremie voor volwassen runderen

Als rundveehouder kunt u compensatie krijgen voor inkomensdaling als gevolg van de verlaging van de marktondersteuning voor rundvlees (door de EU). U kunt premie krijgen voor een geslacht of geëxporteerd rund. De slachtpremie is een onderdeel van de Regeling GLB-inkomenssteun.