Maatschappij en samenleving

Subsidie om jouw visie voor een betere buurt werkelijkheid te maken

Tuinieren

In het hart van elke gemeenschap staan verbondenheid en samenwerking centraal. Het creëren van een omgeving waar iedereen zich thuis voelt en veilig is, vraagt om initiatief en inzet van ons allemaal. Een aan een landelijke verzekeraar verbonden fonds speelt hierin een cruciale rol door initiatieven te ondersteunen die onze buurten versterken en verrijken. Van het opzetten van groene ontmoetingsplekken tot het bevorderen van buurtveiligheid, dit fonds biedt de middelen om jouw visie voor een betere buurt werkelijkheid te maken.

Het belang van lokale initiatieven

Lokale projecten dienen als de lijm die gemeenschappen bijeenhoudt, ze bevorderen sociale cohesie en maken onze buurten aangenamer. Het fonds erkent de waarde van deze projecten en biedt sinds 2019 steun aan zowel kleine initiatieven met een lokale impact als grootschaligere projecten met een landelijke uitstraling.

Wie kan er terecht bij het fonds?

Of je nu deel uitmaakt van een buurtvereniging, een non-profit organisatie, een onderwijsinstelling, een sociaal ondernemer bent, of gewoon een betrokken burger, het fonds staat open voor een breed scala aan projecten. Het doel is om initiatieven te steunen die bijdragen aan een veiligere, inclusievere en leefbaardere buurt.

Inspirerende projecten

Voorbeelden van gesubsidieerde projecten lopen uiteen van mobiele buurthuizen die eenzaamheid tegengaan tot speeltuinen die volledig door de gemeenschap zijn vernieuwd. Elk project draagt bij aan het creëren van een omgeving waarin mensen zich verbonden en veilig voelen.

Toekomstvisie van het fonds

Met ambitieuze plannen om jaarlijks miljoenen te investeren, streeft het fonds ernaar een leidende rol te spelen in het ondersteunen van buurten door het hele land. Dit wordt niet alleen bereikt door financiële steun, maar ook door het bevorderen van samenwerking en het versterken van de governance van het fonds.

Doe mee

Heb jij een idee dat jouw buurt ten goede komt? Vraag dan nu subsidie aan voor je project. Samen maken we het verschil.

Meer informatie of deze subsidie online aanvragen