Natuur, milieu en energie

Wereldwijde subsidie voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefgebieden

Bij - Zonnebloem

In de strijd om de biodiversiteit op onze planeet te behouden, vormen internationale subsidies en fondsen een cruciale steunpilaar. Vandaag zetten we een kleinschalig internationaal fonds in de spotlight dat zich richt op de bescherming van bedreigde wilde dieren en hun leefgebieden over de hele wereld. Dit initiatief verstrekt één keer per jaar subsidie voor projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van biodiversiteit en ecosystemen. Denk hierbij aan veldstudies, milieu-educatieprogramma's, en de ontwikkeling van nieuwe technieken die direct in de natuur toegepast kunnen worden. 

Wat maakt dit fonds uniek

Dit fonds onderscheidt zich door de nadruk te leggen op projecten met een multidisciplinaire aanpak. Projecten die de lokale bevolking betrekken en een directe impact hebben op de biologische instandhouding genieten de voorkeur.

Of het nu gaat om het onderzoeken van specifieke diersoorten in het wild, het ontwikkelen van voortplantingsprogramma's voor dieren in gevangenschap, of het creëren van educatieve programma's die het bewustzijn over milieu-issues verhogen, het doel is helder: een integrale aanpak van natuurbehoud.

Laagdrempelig aanvraagproces

Met een jaarlijks budget van £10.000 en individuele projectfinanciering variërend van US$ 0 tot US$ 1.000, biedt het fonds flexibele mogelijkheden voor een breed scala aan initiatieven.
Zoals je merkt z

De aanvraagprocedure is bewust laagdrempelig gehouden: projectvoorstellen kunnen eenvoudig via e-mail worden ingediend. Deze aanpak zorgt ervoor dat ook kleinere organisaties en individuele onderzoekers hun weg vinden naar dit fonds.

Voor wie

Deze subsidie staat open voor een breed publiek. Of je nu verbonden bent aan een NGO, een academische instelling, of een andere organisatie die zich inzet voor natuurbehoud; dit fonds nodigt je uit om je voorstel in te dienen. Internationaal van opzet, zijn er geen beperkingen wat betreft de nationaliteit van de aanvrager, wat de deur opent voor wereldwijde participatie.

Aandachtspunten

Het is belangrijk om te weten dat projecten die al zijn uitgevoerd voordat de subsidie wordt toegekend, doorgaans niet in aanmerking komen.

Ook dekking voor onvoorziene kosten, institutionele overhead, en reiskosten voor niet-projectgerelateerde activiteiten wordt niet vergoed. Een duidelijk en goed onderbouwd projectvoorstel is essentieel.

Indientermijn

Je kunt de subsidie jaarlijks aanvragen van 1 januari tot 1 juni.
Dit geeft je voldoende tijd om je voorstel zorgvuldig voor te bereiden en in te dienen.

Meer informatie of deze subsidie online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies