Subsidies
Fondsen

Regeling Journalistieke Innovatie

Subsidieregeling om de innovatie in de journalistiek te versterken. Er is subsidie beschikbaar voor nieuwe producten, diensten, platforms of modellen om journalistieke informatie te produceren, te filteren, te distribueren, te verkopen of te presenteren. Per aanvraag is er maximaal € 100.000,- beschikbaar.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Projecten komen in aanmerking voor subsidie wanneer ze betrekking hebben op nieuwe producten, diensten, platforms of modellen om journalistieke informatie te produceren, te filteren, te distribueren, te verkopen of te presenteren.

De subsidieregeling wordt sterk overvraagd en kent een afwijzingspercentage van gemiddeld 93%. Om die reden verplicht het fonds je éérst een kort projectidee in te dienen, waarna een onafhankelijke expertcommissievertelt of zij potentie zien in het idee en het de moeite waard is om een subsidieaanvraag in te dienen.

Het advies van deze experts is vrijblijvend en heeft geen invloed op het uiteindelijke oordeel over de subsidieaanvraag. Je kunt dus ook uiteindelijk een subsidieaanvraag indienen bij een negatief idee van de projectidee.

Tijdlijn

  1. Idee indienen
    Iedereen met een vernieuwend journalistiek idee kan deze indienen via de online-portal Mijn SvdJ
  2. Een subsidieaanvraag indienen 
    Iedereen die een idee heeft ingediend staat het vrij een subsidieaanvraag in te dienen, ongeacht het advies van de expertcommissie.
  3. Het plan presenteren
    Iedere aanvrager mag zijn plan pitchen voor het bestuur
  4. Bekendmaking besluiten
    Het Fonds maakt bekend welke projecten in aanmerking komen voor subsidie.

Voorwaarden

Het Stimuleringsfonds beslist gelijktijdig op de aanvragen op basis van onderstaande criteria.

  1. Gerichtheid op journalistieke producten, diensten of werkwijzen die journalistieke functies vervullen op het gebied van nieuwsgaring, nieuwsduiding en opinievorming over de maatschappelijke actualiteit, mede in het belang van politieke meningsvorming.
  2. Innovatief karakter, dat wil zeggen dat de activiteiten vernieuwingen tot stand brengen in inhoud en strekking, exploitatiewijze of vormgeving van journalistieke functies als nieuwsgaring, nieuwsduiding of opinievorming zodat de persverscheidenheid wordt vergroot en daarmee een vernieuwende bijdrage wordt geleverd aan de journalistieke informatievoorziening.
  3. De haalbaarheid van het ingediende activiteitenplan.

Subsidie

Voor subsidieverlening is € 400.000,- beschikbaar.

Per aanvraag is maximaal € 100.000,- beschikbaar. Er kan oor een hoger bedrag subsidie worden toegekend als de activiteiten naar het oordeel van het fonds  van
uitzonderlijk belang zijn voor innovatie in de gehele persbedrijfstak.

Aanvragen

Je moet, binnen de gestelde periode (zie data rechtsboven) een projectidee indien.
Op basis hiervan krijg je een advies van het fonds of het zin heeft om een aanvraag in te dienen.
Het advies is vrijblijvend. Je kunt ook een uiteindelijke subsidieaanvraag indienen bij een negatief advies van je projectidee.

De uiteindelijke subsidieaanvraag moet je indienen via een aanvraagformulier volgens de op de website van het Stimuleringsfonds vermelde instructies, en omvat in ieder geval:

  • Een activiteitenplan
    Nauwkeurige omschrijving van de aard en omvang van de voorgenomen activiteiten en de te realiseren doelstellingen en wordt onderbouwd met een analyse van informatie op basis waarvan de aanvrager kennis over het plan heeft opgedaan en met een analyse van vergelijkbare plannen en ideeën en de daarmee behaalde resultaten.
  • Een begroting
    De begroting heeft een duidelijke relatie met de activiteiten die worden uitgevoerd, waarbij de begrotingsposten aan de beschrijving van de uitvoering van de activiteiten gekoppeld zijn.
  • Informatie waaruit blijkt dat de aanvrager is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en rechtspersoonlijkheid bezit dan wel bezig is deze te verkrijgen indien de aangevraagde subsidie hoger is dan € 50.000,-

 

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Kunst, cultuur en media
Ondernemen en investeren
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden