Subsidies
Fondsen

Subsidie voor journalistieke projecten met maatschappelijke urgentie

Financiële ondersteuning van diepgravende journalistieke projecten met maatschappelijke urgentie. Journalisten, zowel freelance als ergens in loondienst, kunnen een aanvraag indienen. De steun bestaat uit projectsteun of een research grant. Een subsidieaanvraag bestaat uit een onderzoeksplan waarin het belang van het project, de werkwijze en een publicatieplan worden besproken, aangevuld met een begroting. Je kunt de subsidie per e-mail aanvragen.

Jaarbudget:
€ 347.465
Per uitgifte
€ 0 - € 30.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Financiële steun aan journalistieke onderzoeksverhalen die een aspect van de Nederlandse politieke, economische of maatschappelijke werkelijkheid nauwgezet willen ontrafelen. Het zijn, kortom, verhalen met maatschappelijke urgentie.

Dit kunnen ‘harde’ onderzoeksjournalistieke verhalen zijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van data-analyses en Wob-procedures, maar ook langdurige reportages (oftewel geschreven documentaires) en reconstructies van recente geschiedenis, waarvoor bijvoorbeeld archiefonderzoek wordt gedaan. 

Het fonds kent twee soorten steun: projectsteun en research grants.

Doelgroep

Journalisten, zowel freelance als ergens in loondienst, kunnen een aanvraag indienen.

Werkgebied

Nederland.

Voorwaarden

Het moet gaan om een journalistiek project die de complexiteit van de werkelijkheid in zicht wil brengen, oog heeft voor nuance en onderzoek weet te combineren met reflectie daarop.

Aanvragen

Een aanvraag bestaat uit een onderzoeksplan waarin het belang van het project, de werkwijze en een publicatieplan worden besproken, aangevuld met een begroting. 

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@stichting1877.nl.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden