Subsidies
Fondsen

Subsidie voor muziekprojecten op het gebied van dementie, psycho-geriatrische aandoening en/of niet aangeboren hersenletsel

Financieel ondersteunen van organisaties en projecten gericht op het door muziek verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een psycho-geriatrische aandoening en/of niet aangeboren hersenletsel, dan wel een neurocognitieve stoornis. De subsidie kan worden aangevraagd door organisaties op het gebied van zorg, welzijn en/of maatschappelijke participatie. In principe bedraagt de subsidie niet meer dan € 1.500 euro per project. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 0 - € 1.500
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor projecten gericht op het bevorderen en ondersteunen van het brengen van muziek naar mensen met dementie en/of andere symptomen van niet-aangeboren hersenletsel, zowel verblijvend in een zorginstelling als thuiswonend in Nederland. 

Subsidie kan wenselijk zijn voor heel verschillende muziek-gerelateerde activiteiten in (thuis-) zorginstellingen, zoals live muziekuitvoering, het inhuren van een koordirigent, de aanschaf van een instrument, het vervaardigen van liedboekjes, opleiding medewerkers voor muzikaal omgaan met bewoners enzovoort.

Daar waar bestaande budgetten niet toereikend zijn, wil het fonds door het doelgericht ter beschikking stellen van aanvullende financiële middelen aan zorginstellingen en andere rechtspersonen die actief zijn op het terrein van zorg, welzijn en/of maatschappelijke participatie en een vergelijkbare doelstelling hanteren, bijdragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van de kwetsbare medemens met een psycho-geriatrische aandoening en/of niet-aangeboren hersenletsel. 

Doelgroep

Aanvragen voor financiële ondersteuning van muziekprojecten kunnen worden ingediend door (thuis-)zorginstellingen en andere rechtspersonen die actief zijn op het terrein van zorg, welzijn en/of maatschappelijke participatie en een vergelijkbare doelstelling hanteren. 

Werkgebied

Nederland.

Voorwaarden

  • Het project is gericht op het welbevinden van mensen met dementie of andere vormen van niet-aangeboren hersenletsel
  • Het project heeft met muziek te maken
  • Wordt toegepast binnen een setting van zorg en/of welzijn
  • Is niet te financieren vanuit reguliere middelen

Wordt jouw aanvraag gehonoreerd dan krijgt het fonds van jou:

  • Rechtenvrij (bewegend) beeldmateriaal (met geluid). De Dirk Gaasbeek Stichting mag dit materiaal gebruiken voor communicatie, PR of promotiedoeleinden
  • Een melding van de financiering van het initiatief door de Dirk Gaasbeek Stichting en een link naar de website van de Stichting op jouw eigen online kanalen
  • Een transparante verantwoording van de financiering en eventuele cofinanciering

Subsidie

In beginsel neemt de stichting aanvragen in behandeling tot een maximum van € 1.500.

Aanvragen

Online, via de website van het fonds (zie links).

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Maatschappij en samenleving
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden