Fondsen
Financieringen en kredieten
Borgen en garantiestellingen

Borgstelling voor investering in sportaccommodaties

Verstrekken van een borgstelling aan je bank voor investeringen in je sportaccommodatie, zoals voor verbouwing, uitbreiding of aankoop. Tot €100.000 kan volledig worden gewaarborgd. Aanvragen kan per post of mail, er dient vooraf een formulier te worden ingevuld. 

Jaarbudget:
€ 100.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Bij plannen om te investeren in uw sportaccommodatie. Dit kan gaan om een: verbouwing, uitbreiding, verduurzaming of aankoop.

Doelgroep

 • Voor verenigingen als uw sportorganisatie een vereniging is.
 • Voor een vereniging en stichting als uw vereniging gaat investeren, maar er daarnaast entiteiten actief zijn zoals bijvoorbeeld een Stichting Topsport of Stichting Kantine.
 • Voor stichting en vereniging als het de stichting is die investeert en de vereniging als hoofdgebruiker van de accommodatie is aan te merken.

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

 • Uw vereniging dient te zijn aangesloten bij een in NOC*NSF verenigde sportbond;
 • Er mag niet zijn/worden begonnen met de bouw of aanleg, voordat SWS de borgstelling heeft afgegeven.
 • Uw vereniging dient een financiële onderbouwing (met o.a. een meerjarenbegroting) voor te leggen.
 • De financiering moet bestemd zijn voor de (ver)bouw, aanleg, verduurzaming of aankoop van een sportaccommodatie.
 • De borgstelling kan worden verstrekt aan iedere in Nederland werkende en door De Nederlandse Bank erkende financiële instelling, die een vergunning bezit om financieringen te verstrekken. Daartoe worden ook gemeenten of aan gemeenten gelieerde kredietverstrekkers gerekend.
 • Voor de bouw of verbouw van uw accommodatie kunt u een omgevingsvergunning nodig hebben. 

Sport-gerelateerde voorwaarden

 • Sporttechnische eisen. Dit zijn de eisen waaraan het te realiseren project dient te voldoen. Sportorganisaties die zijn aangesloten bij een erkende sportbond, kunnen deze eisen opvragen bij de bond.
 • Volgens het reglement heeft SWS altijd het recht om te eisen dat de plannen getoetst worden of ze aan deze eisen voldoen.

Grond-gerelateerde voorwaarden en vestigen hypotheek

Voorafgaand aan het verlenen van een borgstelling, moet het gebruiksrecht van de grond zeker worden gesteld door middel van:

 • Het recht van eigendom;
 • Het recht van erfpacht, waarin ook de toegestane opstallen zijn geregeld;
 • Het recht van opstal;
 • Een gebruiksovereenkomst.

Borgstelling 

Een bancaire lening tot en met 100.000 euro kan volledig door SWS worden geborgd. Bij al lopende leningen met een 100% borging door SWS geldt als voorwaarde dat het uitstaand obligo van SWS, inclusief de nieuw toe te kennen borgstelling, het saldo van 100.000 euro niet overschrijdt. Wordt het saldo overschreden dan kan SWS, evenals bij leningen groter dan 100.000 euro, voor de nieuwe financiering een borgstelling verstrekken van maximaal 50%. In dat geval wordt van de gemeente waarin de vereniging is gevestigd, verwacht dat deze ook voor 50% garant staat

Aanvragen

Via het invullen van het juiste formulier (deze vind je bij de links 'Aanvragen') en deze op te sturen per post of mail. 

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Bouw en monumentenzorg
Sport recreatie en evenementen
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden