Subsidies
Fondsen

Europese subsidie voor fundamenteel en klinisch diabetesonderzoek

Dit programma biedt mogelijkheden voor financiering aan non-profit instellingen in Europa die zich bezighouden met diabetesonderzoek. Het richt zich zowel op fundamenteel als klinisch onderzoek en streeft naar het vergroten van het publieke en politieke bewustzijn omtrent de impact van diabetes. Onderzoekers kunnen aanzienlijke subsidies aanvragen om hun projecten te ondersteunen en daarmee een verschil te maken in het leven van mensen met diabetes. Je kunt de subsidie online aanvragen, gedurende de aanvraagperiode.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 100.000 - € 250.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het EFSD en Lilly European Diabetes Research Programme is ontworpen om Europees diabetesonderzoek te bevorderen en het bewustzijn over de ziekte te vergroten. Onderzoekers worden uitgenodigd om aanvragen in te dienen voor projecten die vallen binnen elk gebied van fundamenteel of klinisch diabetesonderzoek. Dit kan variëren van innovatieve laboratoriumstudies tot grootschalige klinische proeven.

 • Ondersteunde projecten: De financiering is bedoeld voor uiteenlopende projecten, zoals studies naar de biologische mechanismen van diabetes, de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, preventiestrategieën, en onderzoek naar de verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes.
 • Gehonoreerde projecten in het verleden: Voorbeelden zijn onder andere onderzoek naar insulineresistentie, nieuwe technologieën voor diabetesmanagement, en interventies voor diabetespreventie.

Doelgroep

Non-profit instellingen in Europa en geassocieerde landen. De hoofdaanvrager en eventuele medeaanvragers moeten in dienst zijn van een non-profit instelling in Europa of een geassocieerd land, en het onderzoek moet plaatsvinden op hun werkplek.

Werkgebied

Europa en geassocieerde landen.

Voorwaarden

De aanvraag moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Aanvragen moeten worden ingediend door non-profit instellingen in Europa of geassocieerde landen.
 • Het onderzoek moet worden uitgevoerd door onderzoekers die in dienst zijn van deze instellingen.
 • Aanvragen moeten een duidelijke en uitgebreide budgetverantwoording bevatten, inclusief een beschrijving van de gevraagde EFSD-financiering en andere beschikbare fondsen.

Restricties

 • Enkel non-profit instellingen komen in aanmerking.
 • Aanvragen die niet voldoen aan de instructies worden niet in behandeling genomen.
 • Voor aanvragen boven €100.000 moet er een gedetailleerde verantwoording worden gegeven en aangegeven welke delen van het project uitgevoerd kunnen worden met een financiering van €100.000.

Aanvragen

Via een aanvraagformulier (zie bijlage).

 • Alle budgetten moeten in euro's worden opgesteld. Voor landen waar de euro niet de gangbare valuta is, moet de wisselkoers worden vermeld onder "Budget Justification".
 • Aanvragen worden wetenschappelijk beoordeeld door een onafhankelijk ad hoc comité.

Meesturen

 • Uitgebreide budgetverantwoording
 • Duidelijke beschrijving van zowel de gevraagde EFSD-financiering als andere beschikbare fondsen
 • Officiële aanvraagformulieren, strikt volgens de instructies ingevuld

Indientermijn

 • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Algemeen
Onderzoek en ontwikkeling
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Internationaal Europa
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
 • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
 • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
 • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!