Financiële ondersteuning voor kwetsbare mensen en (minderjarige) vluchtelingen

Subsidies,
Fondsen
Financiële ondersteuning voor kwetsbare mensen en (minderjarige) vluchtelingen, bijvoorbeeld voor kosten die zich kunnen voordoen bij gezinhereniging. Je kunt de subsidie aanvragen via een aanvraagformulier, het ingevulde formulier kun je vervolgens per mail versturen.

Toepassing

Het fonds biedt financiële ondersteuning aan gezinnen om, bijvoorbeeld, de kosten te dekken voor vertaalwerkzaamheden die nodig zijn voor gezinshereniging en alle andere mogelijke kosten die zich kunnen voordoen bij de totstandkoming van gezinshereniging van nieuwkomers (vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben verkregen) waarop geen beroep kan worden gedaan op ondersteuning door overheidsinstellingen of andere organisaties.

Vanaf het moment dat de vluchteling een verblijfsvergunning heeft gekregen, wordt gewerkt aan de gezinshereniging. Dit kan een lange procedure zijn.
Heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst de overkomst van gezinsleden goedgekeurd, dan moet de hier reeds wonende partner/ ouder nog veel regelen. Soms moet de partner in het verre land of in Nederland extra uitgaven doen aan het vertalen van documenten nodig voor de gezinshereniging.

Deze kosten komen tegenwoordig meestal voor rekening van de vluchteling hier, die gewoonlijk van zijn bijstandsuitkering voor één persoon zijn hele familie onderhoudt.

Het fonds streeft er naar jaarlijks ca. 30 gezinsherenigingen financieel te ondersteunen.

Werkgebied

Nederland.

Voorwaarden

Het moet gaan om de kosten die te maken hebben met de gezinshereniging van vluchtelingen die een verblijfstatus hebben gekregen.

Aanvragen

Via een aanvraagformulier (zie bijlagen).
Dit formulier vervolgens naar het fonds mailen.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand