Financiering van door vrouwen opgerichte ondernemingen

Financieringen en kredieten,
Private equity en Venture Capital
Financiering van door vrouwen opgerichte ondernemingen die een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van ongelijkheid, ook wel Femtech of gendered innovation genoemd.

Toepassing

Het fonds is gericht op de opkomst van door vrouwen opgerichte ondernemingen en verstrekt risicokapitaal en groeikapitaal voor ambitieuze bedrijven met minstens één vrouwelijke oprichter/ondernemer.

Een investering van het fonds gaat verder dan het verstrekken van geld. Zo wil het fonds actief bijdragen aan de kennis van de markt, netwerk, zakelijke track record, ondernemerschap en kennis van investeringen.
Dit betekent dat het fonds actief betrokken blijft na het verstrekken van financiering.

Voorwaarden

Je moet in ieder geval aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

 • Je bedrijf heeft een vrouwelijke ondernemer/founder, met minimaal 5% aandelenbezit
 • Gevestigd (met een hoofdkantoor) in Nederland
 • Je bedrijf heeft een minimale omzet van rond de € 500.000
 • Je levert als bedrijf een positieve bijdrage aan het verminderen van ongelijkheid, ook wel Femtech of gendered innovation genoemd
 • Je bedrijf heeft stevige ambities en groeipotentie
 • Als bedrijf waardeer je ondersteuning vanuit een divers team

Aanvragen

Een mogelijke investering van het fonds doorloopt zes stappen.

Stap 1: intake
Tijdens deze intake leert het fonds jouw en je team kennen, bespreken ze samen met je het product of de service van je bedrijf, de belangrijkste ambities die je wilt bereiken, de investeringsbehoefte en verdere ondersteuning.
Na deze intake bepaalt het fonds of er een match is. Is er geen match dan kunnen ze je wellicht ondersteunen bij het vinden van andere investeerders.

Stap 2: interne analyse
Het fonds gaat nu informatie over je bedrijf en de markt analyseren. Bij een aanhoudend positief beeld stet het fonds een termsheet op.
Heb je samen met het fonds overeenstemming over de condities, dan stelt het fonds een voorlopig investeringsvoorstel op voor de investeringscommissie van het fonds.

Stap 3: due-dilligence
Het fonds gaat nu over tot een meer diepgaande analyse van je bedrijf , om te beoordelen of je klaar bent voor een investering van het fonds. Hierbij kunnen externe bedrijven ingeschakeld worden om specifiek aspecten van uw bedrijf te valideren. Denk hierbij aan software technologie, maar ook zaken als belangrijke juridische overeenkomsten met afnemers. Op basis hiervan wordt een definitief investeringsvoorstel voorgelegd aan de investeringscommissie van het fonds.

Stap 4: afsluiten contract
Wanneer er een positief advies van de investeringscommissie is worden de juridische en financiële contracten afgerond en kan de investering en samenwerking starten.

Stap 5: participatie
Tijdens deze fase zal het fonds met gevraagd en ongevraagd advies komen. Je blijft natuurlijk zelf aan het roer staan, maar het fonds zal je ondersteunen waar het van meerwaarde kan zijn. Het bereiken van het gezamenlijke doel staat centraal.

Stap 6: afscheid
Het fonds heeft een looptijd van 10 jaar. Dat betekent dat het fonds haar aandelenbelang in je onderneming binnen deze periode wil verkopen. Het belang van de onderneming staat hierbij voorop. Er wordt gezamenlijk gewerkt naar een passend moment.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand