Prijzen

International prijs voor milieu en duurzame ontwikkeling

Internationale milieuprijs voor personen die bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen hebben gedaan op het vlak van milieu en duurzame ontwikkeling. De prijs is opgezet om wetenschappelijk onderzoek en innovaties te bevorderen die in grote lijnen binnen het milieu- en duurzaamheidsdomein vallen. Onder de eerdere laureaten bevinden zich ook economen, onderzoekers p het gebied van stadsontwikkeling, duurzame energie, armoede en vele anderen die de weg naar duurzaamheid bewandelen. De prijs wordt jaarlijks en bevat o.a. een geldbedrag van ongeveer 150.000 euro of 160.000 dollar. Nominaties kunnen online worden ingediend.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 0 - € 150.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Sinds de eerste toekenning in 1990 is de Volvo-milieuprijs uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde milieuprijzen van de wetenschappelijke wereld.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen hebben gedaan op het vlak van milieu en duurzame ontwikkeling.

Doelgroep

Onder de laureaten bevinden zich veel uitstekende biologen en milieuwetenschappers, maar de reikwijdte van de prijs is breed. Het idee is om wetenschappelijk onderzoek te bevorderen die in grote lijnen binnen het milieu- en duurzaamheidsdomein vallen.

Onder de eerdere laureaten bevinden zich ook economen, onderzoekers p het gebied van stadsontwikkeling, duurzame energie, armoede en vele anderen die de weg naar duurzaamheid bewandelen.

Werkgebied

Internationaal.

Voorwaarden

  • Het onderzoek dient relevant te zijn op het gebied van milieu en duurzaamheid
  • Het onderzoek van genomineerden moet op wetenschappelijke gronden zijn gebaseerd, maar moet duidelijk effecten buiten de specifieke discipline laten zien

Prijs

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit een met de hand vervaardigd diploma, een glassculptuur en een geldprijs van 1,5 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 150.000 euro of 160.000 dollar).

De prijsuitreiking vindt elk jaar in november in Stockholm plaats.

Aanmelden

Nominaties voor deze prijs kunnen online worden ingediend gedurende de aanmeldperiode (zie links).

Meesturen

  • Een korte motivatiebrief
  • Een gedetailleerde beschrijving van het onderzoek dat de genomineerde heeft verricht en hoe dit bijdraagt tot onze kennis van de milieuwetenschap
  • CV van de genomineerde + lijst van gepubliceerde paper(s) en links indien beschikbaar
  • Referentiebrief(en). Maximaal 3 brieven geschreven door iemand anders dan de genomineerde
  • Wanneer je nominaties indient voor een groep met name genoemde personen, gelieve dan voor elke persoon (maximaal 3 personen) een nominatie in te dienen en in de beschrijving van de prestaties aan te geven dat de nominatie voor een gezamenlijke prijs is
  • Een nominatie blijft drie jaar geldig
  • Jezelf nomineren wordt niet geaccepteerd

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Indientermijn

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Natuur, milieu en energie
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Ontwikkelingslanden
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden