Internationale subsidie voor klimaatinnovaties gericht op het verwijderen van broeikasgassen uit de atmosfeer

Fondsen,
Prijzen
Het verstrekkende fonds kent jaarlijks in 35.000 dollar toen aan de tien beste klimaatoplossingen die de wereld te bieden heeft. Hierbij is het fonds op zoek naar projecten met een bewezen staat van dienst op het gebied van het verwijderen van broeikasgassen uit de atmosfeer. Er zijn vijf categorieën ontwikkeld, elk gericht op een specifieke sector van klimaatinnovatie. Zo kunnen projecten betrekking hebben op het afvangen of gebruiken van warmte-opvanggassen uit de lucht of uit de oceanen, het koolstofvrij maken van energie of het opnieuw bedenken en uitvinden van alle soorten voertuigen, brandstoffen en mobiliteitsmogelijkheden voor zowel mensen als producten. Maar je project kan ook bijvoorbeeld betrekking hebben op de financiële kant van broeikasgasreductie. Ook kan je project betrekking hebben op de manier waarop mensen denken, begrijpen en handelen met betrekking tot de menselijke impact op de planeet Aarde. Aanmelding staat open voor breed scala aan vernieuwers en klimaatdenkers wereldwijd, variërende van ondernemers en hippe startups tot universitaire onderzoeksgroepen en non-profit instellingen. Je kunt je online aanmelden.

Toepassing

Het fonds is hiertoe op zoek naar projecten met een bewezen staat van dienst op het gebied van het verwijderen van broeikasgassen uit de atmosfeer en heeft vijf categorieën ontwikkeld, elk gericht op een specifieke sector van klimaatinnovatie.

Vastleggen & Gebruik
Projecten in deze categorie zijn vooruitstrevende technologische en op de natuur gebaseerde strategieën voor het afvangen en/of gebruiken van warmte-opvanggassen uit de lucht of uit de oceanen.

Energie
Projecten in deze categorie maken energie koolstofvrij, ondersteunen innovaties op het gebied van koolstofvrije energie en lopen voorop bij het verbeteren van de levering, distributie en toegang tot energiesystemen met een lage of nuluitstoot wereldwijd

Financiën
Projecten in deze categorie zorgen ervoor dat de financiële mechanismen en de economie werken voor broeikasgasreductie en/of -omkering.

Sociale en culturele routes
Projecten in deze categorie veranderen de manier waarop mensen denken, begrijpen en handelen met betrekking tot de menselijke impact op de planeet Aarde. Ze proberen een antwoord te geven op de vraag: wat is er sociaal en cultureel nodig om zich verder te ontwikkelen dan fossiele brandstoffen?

Vervoer en mobiliteit
Projecten die van toepassing zijn in deze categorie zijn het opnieuw bedenken en uitvinden van alle soorten voertuigen, brandstoffen en mobiliteitsmogelijkheden voor zowel mensen als producten. Deze projecten gaan de confrontatie aan met de CO2-voetafdruk van de voertuigen zelf en de afgelegde routes.

Werkgebied

Wereldwijd.

Doelgroep

Aanmelding staat open voor breed scala aan vernieuwers en klimaatdenkers, variërend van degenen die beproefde en echt traditionele oplossingen toepassen tot degenen die nieuwe hightech-grenzen nastreven. Omdat de verstrekker klimaatoplossingen uit vele verschillende hoeken van de wereld wil activeren en versnellen maakt het hierbij niet uit of je een ondernemer of startup bent, een universitaire onderzoeksgroep, een non-profit of iemand binnen een groot bedrijf of organisatie.

Voorwaarden

 • De prijsaanvraagperiode sluit  op 10 februari 2023
 • Het fonds verwelkomt inzendingen voor actieve projecten of programma's (geen ideeën of ongeteste hypotheses) van waar ook ter wereld
 • Je kunt niet twee jaar achter elkaar de prijs winnen, wanneer je geen prijs hebt gewonnen kun je wél twee jaar achter elkaar deelnemen
 • Je kunt je project voor meerdere categorieën, maar je kunt slechts in één categorie in een bepaald jaar winnen
 • Onvolledige aanvragen of aanvragen die niet proberen hun emissiereducties  of financiële schaalbaarheid te kwantificeren worden niet in behandeling genomen

Restricties

Prijzen worden alleen toegekend voor lopend werk (niet als beloning voor niet-uitgevoerde ideeën of werk uit het verleden)

Subsidie

Het  jaarlijks 35.000 dollar toe aan twee projecten in elke categorie.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand