Investeringen in ondernemende en innovatieve bedrijven met een sterk groeipotentieel

Private equity en Venture Capital
Investeringen in ondernemende en innovatieve bedrijven met een sterk groeipotentieel. Hierbij richt men zich op zowel jonge bedrijven met een uitgesproken groeiambitie als gevestigde bedrijven die de ambitie hebben uit te groeien tot een trendsetter.

Investeringen in bedrijven die een duidelijke visie hebben op de klant van de toekomst, oplossingen voor de gezondheids- en zorgsector, leveranciers van intelligentie en differentierende technologieen en diensten, nutsvoorzieningen en infrastructuren met een duurzame impact op de maatschappij.

Doelgroep

 • Ondernemende en innovatieve bedrijven met een sterk groeipotentieel.
 • Zowel jonge bedrijven met een uitgesproken groeiambitie als gevestigde bedrijven die de ambitie hebben uit te groeien tot een trendsetter.

Investeringscriteria

 • kleine tot middelgrote bedrijven met een ondernemingswaarde tot 125 miljoen EUR (750 miljoen EUR voor Gimv-XL)
 • bedrijven actief in de Benelux, Frankrijk of Duitsland
 • bedrijven met een heldere visie en strategie gebaseerd op duurzame waardecreatie

Investeringen

Investeringen van 5 tot 50 miljoen EUR (in België: van 0,5 miljoen tot 100 miljoen EUR)

Investeringsfocus
 

 • Consumer 2000
  Gimv investeert in bedrijven die anticiperen op die evoluerende behoeften en voorkeuren en die een sterke visie hebben op het koopgedrag van de 'Consumer 2020'.
 • Health & Care
  Met een vergrijzende, gezondheids- en kostenbewuste bevolking stijgt de vraag naar medische producten en diensten. Dat biedt Gimv gouden kansen om te investeren in innoverend onderzoek in life sciences, technologische innovaties van medische apparatuur en vernieuwende concepten of nieuwe bedrijfsmodellen van ambitieuze en snelgroeiende bedrijven in de gezondheids- en zorgsector in zijn breedste zin.
 • Smart Industries
  In het Smart Industries platform investeert Gimv in bedrijven die groeien via technologische innovatie, productleiderschap en een geografische uitbreiding van de verkoop.
 • Susatainable Cities
  Gimv bevordert de ontwikkeling van bedrijven die actief zijn in energie, nutsvoorzieningen en andere sterk gereguleerde markten waarbij infrastructuur een grote rol speelt. De aandacht gaat ook naar investeringen in fysieke en digitale infrastructuur met een maatschappelijke impact en gerelateerde activiteiten en diensten.

 

Relevante links