Prijs om de grootste problemen van de oceaan aan te pakken

Prijzen
Onderzoekers, innovatoren en ondernemers met ideeën om de grootste uitdagingen van de oceaan aan te pakken en die bijdragen aan een duurzame oceaaneconomie kunnen zich aanmelden voor een internationale prijs. Je initiatief of idee moet een duidelijke link hebben met duurzame ontwikkeling van de oceaan en innovatief, levensvatbaar, schaalbaar en investeerbaar zijn. Drie prijswinnaars krijgen de mogelijkheid hun idee of initiatief te presenteren tijdens een speciale sessie van de World Ocean Summit Virtual Week. Daarnaast ontvangen de prijswinnaars een mentorschap van een spraakmakende oceaanmentor, die gedurende een periode van 12 maanden met je zal samenwerken om je ideeën te helpen verfijnen en je leiderschapsvaardigheden vorm te geven. Je kunt je online aanmelden voor deze internationale prijs.

Toepassing

Prijs voor onderzoekers, innovatoren en ondernemers die oplossingen hebben om enkele van de grootste uitdagingen van de oceaan aan te pakken, waaronder bijvoorbeeld mariene verontreiniging, overbevissing en overexploitatie van mariene hulpbronnen, niet-duurzame aquacultuur, mariene techniek en olieboringen, en de vernietiging van oceaanhabitats. Daarnaast moet je idee of project bijdragen aan de blauwe economie. Met "blauwe economie" bedoelen we een duurzame oceaaneconomie die de rijkdommen van de oceanen benut voor economische ontwikkeling op lange termijn en sociale welvaart, terwijl het milieu voor altijd wordt beschermd. 

Om de ideeën van de veranderaars tot leven te helpen brengen, krijgen drie prijswinnaars begeleiding van gerenommeerde oceaanleiders in het kader van een 12 maanden durend mentorprogramma dat kort voor de top zal beginnen. 

Werkgebied

Internationaal.

Doelgroep

 • Onderzoekers, professionals in de vroege carrière, ondernemers en innovatoren met oplossingen om enkele van de grootste uitdagingen van de oceaan aan te pakken, waaronder bijvoorbeeld mariene verontreiniging, overbevissing en overexploitatie van mariene hulpbronnen, niet-duurzame aquacultuur, mariene techniek en olieboringen, en de vernietiging van oceaanhabitats
 • Personen die door de lokale gemeenschappen zijn erkend, maar nog niet door de internationale oceaangemeenschap
 • Individuen die lokaal veranderingen doorvoeren en innovatieve oplossingen hebben

Voorwaarden

Een panel van juryleden  zal de video's van de deelnemers beoordelen en een shortlist van 12 deelnemers selecteren. De video's van de kandidaten op de shortlist zullen op de website van de organisatie en de social media kanalen worden geplaatst.

De kandidaten worden beoordeeld op basis van de mate waarin hun ideeën voldoen aan de volgende criteria:

 • Impact op de blauwe economie: duidelijke link met duurzame ontwikkeling van de oceaan
 • Innovatief: origineel idee - of duidelijke verbetering ten opzichte van bestaande ideeën - gericht op vooruitgang
 • Levensvatbaar: moet haalbaar zijn op de middellange tot lange termijn
 • Schaalbaar: kan worden opgeschaald en toegepast in verschillende contexten
 • Investeerbaar: biedt mogelijkheden voor groei

Prijs

De juryleden zullen drie winnende kandidaten selecteren, die elk van hen zullen ontvangen:

 • Een kans om de innovatie te presenteren aan het publiek van de World Ocean Summit Virtual Week tijdens een speciale sessie
 • Mentorschap van een spraakmakende oceaanmentor, die gedurende een periode van 12 maanden met je zal samenwerken om je ideeën te helpen verfijnen en je leiderschapsvaardigheden vorm te geven.

Aanmelden

Je kunt je online aanmelden (zie links)

Meesturen
Om deel te nemen aan de Ocean Changemakers challenge met je een korte video van mximaal één minuut meesturen, met hierin antwoord op onderstaande vraag:
"Hoe draag je bij aan de duurzame ontwikkeling van de oceaaneconomie? Hoe zou je profiteren van een oceaanleider als mentor?"

 • De video moet duidelijk maken hoe je werk of academische studie innovatieve, levensvatbare, schaalbare en actiegerichte bedrijfsoplossingen creëert voor duurzame uitdagingen op het gebied van de blauwe economie
 • De video moet worden verzonden als een videolink op YouTube of Vimeo, of worden geüpload in een gemeenschappelijk videoformaat, zoals AVCHD, AVI, FLV, MKV, MOV, MP4, WEBM of WMV.