Prijs voor innovatief ondernemerschap

Prijzen
Prijs voor innovatief ondernemerschap. Ieder jaar is er € 25.000,- beschikbaar voor het beste businessplan met de grootste impact. Bovendien ontvangen de top 10 van de laatste ronde een uitnodiging om deel te nemen aan een financieringsprogramma.

Toepassing

Heb je een goed idee? Innovatief, duurzaam, revolutionair? Of heb je een idee dat een bestaand product of bestaande dienst drastisch verandert en/of verbetert? New Venture biedt je een intensief begeleidingstraject bij het schrijven van een businessplan. Deelname geeft je de mogelijkheid om van jouw innovatieve idee een professionele onderneming te maken.

Wedstrijdrondes

In totaal zijn er drie rondes.

Ronde 1
Inleveren idee-omschrijving. 

Ronde 2
Haalbaarhidsstudie naar idee/omschrijving van ronde 1.

Ronde 3
Schrijven uiteindelijke businessplan

In iedere ronde wordt je idee beoordeeld en krijg je kritische feedback zodat je het kunt verbeteren.

Prijzen

In de eerste ronde winnen de tien beste ideeën € 500,-. De top 5 van ronde twee gaat naar huis met € 1.000,-.

In de derde ronde wordt het beste idee beloond met  € 25.000,- en de twee ‘runner-ups’ verdelen € 10.000,-. Deelnemers maken bovendien kans op de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs t.w.v. van € 500,- in de eerste ronde, € 1.000,- in ronde twee en € 10.000,- in de laatste ronde.

Daarnaast wordt in de laatste ronde de MedTech Innovatieprijs van € 5.000,- uitgereikt. Tot slot wordt de top 10 van de laatste ronde uitgenodigd om deel te nemen aan een uniek financieringsprogramma dat is samengesteld in samenwerking met de partners van New Venture.

Inschrijven

Inschrijven is elke jaar mogelijk via de wesite van New Venture.