Fondsen
Prijzen

Prijs voor jong journalistiek prestatietalent

Prijs voor jong/aankomend journalistiek presentatietalent in Nederland op het gebied van effectief taalgebruik en communicatie via de audiovisuele elektronische media. Kandidaten dienen werkzaam te zijn op het gebied van nieuwsberichten, actualiteiten, achtergrondnieuws en documentaire programma’s via audiovisuele media in Nederland (radio, televisie, en andere beeld- en geluiddragende media). De prijs bestaat uit € 3.500,- en een oorkonde. Het geldbedrag dient besteed te worden aan een studie- of opleidingsproject waarmee de winnaar zich binnen het vakgebied verder kan ontwikkelen. Kandidaten kunnen zichzelf online aanmelden maar ook door derden voorgedragen worden.

Jaarbudget:
€ 3.500
Per uitgifte
€ 0 - € 3.500
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Prijs voor jong/aankomend journalistiek presentatietalent in Nederland op het gebied van effectief taalgebruik en communicatie via de audiovisuele elektronische media.

Doelstelling van de prijs is het doorgeven van kwaliteitsbesef met betrekking tot effectief taalgebruik en communicatie in de media aan volgende generaties presentatoren van journalistieke producties.

Doelgroep

Kandidaten dienen:

  • Via de elektronische en andere beeld- en geluiddragende media effectieve verbale communicatie tot stand te brengen, daaronder mede begrepen een zorgvuldig en doelmatig gebruik van de Nederlandse taal
  • Werkzaam te zijn op het gebied van nieuwsberichten, actualiteiten, achtergrondnieuws en documentaire programma’s via audiovisuele media in Nederland (radio, televisie, en andere beeld- en geluiddragende media)
  • Maximaal 30 jaar te zijn op 31 december van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt
  • Ten minste 1 jaar binnen het vakgebied werkzaam te zijn

Voorwaarden

  • Het geldbedrag dient besteed te worden aan een door de winnaar aan te geven en door het bestuur van de prijs goed te keuren studie- of opleidingsproject waarmee de winnaar zich binnen het vakgebied verder kan bekwamen
  • Het bestuur biedt de winnaar een keuzemogelijkheid aan uit max. 3 opleidingsinstituten/trainingsmogelijkheden etc. De winnaar kan ook zelf met voorstellen komen. De definitieve beslissing voor de besteding van het prijzengeld dient binnen zes maanden, d.w.z. uiterlijk 1 juli volgend op de prijsuitreiking in december, genomen te zijn
  • De opleiding moet binnen 1,5 jaar zijn geëffectueerd, d.w.z. vóór 1 juli anderhalf jaar na de prijsuitreiking, anders vervalt het recht op dit deel van de prijs
  • Van de winnaar wordt verwacht dat deze na afloop van de studie of opleiding schriftelijk verslag uitbrengt aan het bestuur van de prijs over het verloop en het resultaat.

Prijs

Een geldbedrag van € 3500 euro, te besteden aan een studie- of opleidingsproject om zich binnen het vakgebied verder te bekwamen. De genomineerden ontvangen ook een oorkonde.

Aanvragen

Online, via de website van Beeld & Geluid.

Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden maar ook door derden voorgedragen worden (bijvoorbeeld: door landelijke, regionale of lokale omroeporganisaties, door de kijker/luisteraar, de jury enz.)

Voeg een video toe van jouw presentatie of de presentatie van de kandidaat ter ondersteuning van de aanmelding. Deze video heeft bij voorkeur een totale lengte van minimaal 3 minuten en maximaal 10 minuten. Een compilatie is toegestaan. Het ingezonden fragment/programma dient niet ouder te zijn dan 10 maanden voorafgaand aan de datum van inzending. Aanmeldingen zonder video of link naar Vimeo of YouTube worden niet in behandeling genomen.

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden