Prijs voor leefbaarheid in de dorp, buurt of wijk

Prijzen
Prijs van maximaal prijs maximaal € 45.000,- voor het beste idee voor een project gericht op de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp in Limburg. De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn -eventueel geadopteerd door een woningstichting, een bedrijf of een school. Een nog niet-georganiseerde club mensen mag inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen. Je kunt je online aanmelden.

Toepassing

Prijs voor in Limburg nieuwe initiatieven die de leefbaarheid en het sociale klimaat in een buurt of wijk versterken en als doel hebben om mensen samen te brengen. Het kan dan gaan om het verbinden van twee heel verschillende groepen (bijvoorbeeld jong/oud of minder valide/valide), een totale doelgroep met elkaar verbinden (bijvoorbeeld een hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk/dorp) of om een soort springplank voor een geïsoleerde groep mensen om weer mee te doen met ‘de rest’.

Werkgebied

Provincie Limburg.

Doelgroep

De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn -eventueel geadopteerd door een woningstichting, een bedrijf of een school. Een nog niet-georganiseerde club mensen mag inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen. Ke kunt je online aanmelden.

Voorwaarden

 • De initiatieven die wij zoeken hebben met verbetering van de leefbaarheid te maken, moeten het sociale klimaat in de buurt/wijk versterken en hebben als doel om mensen samen te brengen. Het kan dan gaan om het verbinden van twee heel verschillende groepen (bijvoorbeeld jong/oud of minder valide/valide), een totale doelgroep met elkaar verbinden (bijvoorbeeld een hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk/dorp) of om een soort springplank voor een geïsoleerde groep mensen om weer mee te doen met ‘de rest’
 • Initiatieven die aanmerking willen komen voor de hoofdprijs van Onze Buurt moeten in Limburg vernieuwend van opzet zijn. Een goed idee van buiten Limburg naar de situatie in de eigen buurt of wijk vertalen mag, maar dan moet wel de bron worden vermeld
 • De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn -eventueel geadopteerd door een woningstichting, een bedrijf of een school. Een nog niet-georganiseerde club mensen mag inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen
 • De uitvoerende organisatie verkeert niet in financiële nood en kan ook zonder de prijs voortbestaan
 • Alleen volledig ingevulde -digitale- deelnameformulieren worden in behandeling genomen
 • Alleen Limburgse initiatieven kunnen deelnemen

Prijs

De prijs -maximaal € 45.000,- moet besteed worden aan de uitvoering van het winnende initiatief. Het kan niet aan andere zaken uitgegeven worden. Indien het plan redelijker wijs voor minder geld uitvoerbaar is, dan wordt het bedrag naar de kostprijs bijgesteld. De prijs is voor een organisatie, niet voor een persoon (binnen een organisatie).

Aanmelden

Online via de website van de organisator (zie link).

Let op
Inschrijvingen die na het verstrijken van de aanvraagperiode binnenkomen, schuiven automatisch door naar de volgende editie.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand