Prijzen

Prijs voor leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp

Prijs van maximaal € 45.000,- voor het beste idee voor een project gericht op de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp in Limburg. De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn of worden -eventueel geadopteerd door een woningstichting, welzijnsorganisatie, school of andere organisatie. Een nog niet-georganiseerde club mensen mag inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen. Je kunt je online aanmelden.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 5.000 - € 45.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Prijs voor in Limburg nieuwe initiatieven die de leefbaarheid en het sociale klimaat in een buurt of wijk versterken en als doel hebben om mensen samen te brengen.

Het kan dan gaan om het verbinden van twee heel verschillende groepen (bijvoorbeeld jong/oud of minder valide/valide), een totale doelgroep met elkaar verbinden (bijvoorbeeld een hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk/dorp) of om een soort springplank voor een geïsoleerde groep mensen om weer mee te doen met ‘de rest’.

Doelgroep

Aan Onze Buurt kunnen bewonersgroepen, buurthuizen, dorpsraden, wijkplatforms, straatcomités, vriendenclubs, verenigingen of bewonerscommissies meedoen die in Limburg gevestigd zijn.

Werkgebied

Provincie Limburg.

Voorwaarden

  • De initiatieven die Onze Buurt zoekt hebben met verbetering van de leefbaarheid te maken, moeten het sociale klimaat in de buurt/wijk versterken en hebben als doel om mensen samen te brengen. Het kan dan gaan om het verbinden van twee heel verschillende groepen (bijvoorbeeld jong/oud of minder valide/valide), een totale doelgroep met elkaar verbinden (bijvoorbeeld een hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk/dorp) of om een soort springplank voor een geïsoleerde groep mensen om weer mee te doen met ‘de rest’
  • De jury let ook op duurzaamheid in de zin van voortgang: een feestje voor de buurt is best leuk voor 1 dag, maar Onze Buurt stimuleert graag zaken die blijvend van waarde zijn
  • Het project moet een voorbeeld zijn voor anderen. Onze Buurt wil via de diverse mediakanalen bereiken dat ook andere wijken enthousiast worden om iets moois voor de wijk te bedenken
  • De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn of worden. Een project kan eventueel ook geadopteerd worden door een woningstichting, welzijnsorganisatie, school of andere organisatie. Een nog niet-georganiseerde club mensen kan best inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen. Groepen met een wens mogen ook via het “Onze Buurt Zetje” eerst een jaar mee doen om de organisatie op te tuigen om het jaar er na pas het definitieve project indienen voor de echte prijs
  • De uitvoerende organisatie verkeert niet in financiële nood en kan ook zonder de prijs voortbestaan
  • Alleen volledig ingevulde -digitale- deelnameformulieren worden in behandeling genomen
  • Alleen Limburgse initiatieven kunnen deelnemen

Restricties

  • Onze Buurt steunt geen projecten die politieke of levensbeschouwelijke overtuigingen verspreiden of proberen anderen te overtuigen of bekeren. Genomineerde projecten mogen wel (ooit) uit een politieke of levensbeschouwelijke overtuiging ontstaan zijn, maar laten binnen het project ook andere meningen en achtergronden toe

Prijs

De prijs -maximaal € 45.000,- moet besteed worden aan de uitvoering van het winnende initiatief. Het kan niet aan andere zaken uitgegeven worden. Indien het plan redelijker wijs voor minder geld uitvoerbaar is, dan wordt het bedrag naar de kostprijs bijgesteld. De prijs is voor een organisatie, niet voor een persoon (binnen een organisatie).

Aanmelden

Online via de website van de organisator (zie links).

Let op
Inschrijvingen die na het verstrijken van de aanvraagperiode binnenkomen, schuiven automatisch door naar de volgende editie.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Indientermijn

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Maatschappij en samenleving
Wij zijn werkzaam in
Provincie Limburg
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden