Prijs voor maatschappelijke initiatieven gericht op de onderkant van de samenleving

Fondsen, Prijzen
Prijs voor personen of groepen personen of rechtspersonen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappelijke onderkant van de samenleving. De jury selecteert vijf genomineerden, die elk € 1.500 euro krijgen om aan hun initiatief te besteden. Voor de uiteindelijke winnaar is er € 5.000. De aanmeldingsvorm is vrij. Denk aan een persoonlijke aanbevelingsbrief, een link naar een website, een krantenknipsel of een jaarverslag. 

Toepassing

De prijs wordt sinds 2003 ieder jaar op 13 mei uitgereikt aan een persoon of groep die zich heeft ingezet voor de rafelranden van de samenleving. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag, in te zetten voor het bekroonde initiatief.

Doelgroep

Personen of groepen personen of rechtspersonen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappelijke onderkant van de samenleving.

Voorwaarden

Belangrijke criteria zijn kleinschaligheid, initiatief vanuit de doelgroep, vernieuwing en zelfredzaamheid.
Deze criteria zijn niet beperkend, zeker niet waar het gaat om het soort doelgroep.

Prijs

De jury selecteert vijf genomineerden, die elk 1.500 euro krijgen om aan hun initiatief te besteden. Voor de uiteindelijke winnaar is er 5.000 euro.

Aanvragen

De aanmeldingsvorm is vrij. Denk aan een persoonlijke aanbevelingsbrief, een link naar een website, een krantenknipsel of een jaarverslag.