Startup competitie gericht op innovaties op het gebied van water

Prijzen
Internationale startup competitie gericht op innovaties op het gebied van water die jaarlijks tot 35.000 dollar aan innovatietoelagen toekent aan studententeams, zowel uit het land van de verstrekker als internationaal. De prijs is in 2015 van start gegaan en heeft sindsdien meer dan $ 100.000 aan winnende teams toegekend. Het deelnemende team kan bestaand uit een bedrijf en/of onderzoekers. Voorwaarde is wel dat er bij het team een student is betrokken die staat ingeschreven bij een hogeschool of universiteit, welke ook de uiteindelijke pitch moet presenteren. Je kunt je online aanmelden voor deze innovatieprijs. 

Toepassing

Internationale prijs voor technologieën, producten, diensten of processen die gericht zijn op het oplossen van een probleem dat verband houdt met de wateruitdagingen van de wereld. Er zijn tal van mogelijkheden en uitdagingen om op te lossen met betrekking tot beleid, technologie, datasensing, analyse, implementatie, financiering, end-to-end oplossingen, enz.

De initiatiefnemer van deze prijs moedigt diverse en creatieve inzendingen aan. 

Doelgroep

Het team van de aanvrager moet bestaan uit ten minste één student die is ingeschreven aan een hogeschool of universiteit.
Daarnaast moet een student de pitch presenteren,

Ook moet ten minste één student van het team beschikbaar zijn om een laatste pitch evenement in april 2021 bij te wonen.

Voorwaarden

 • Het deelnemende initiatief dient betrekking te hebben op een innovatie op het gebied van water
 • Deelnemende teams moeten bereid zijn om documentatie te verstrekken om alle claims te valideren die worden gedaan met betrekking tot de intellectuele eigendom die ten grondslag ligt aan hun bedrijfsplannen, met inbegrip van alle claims met betrekking tot de licentieverlening van Intellectuele Eigendom van Derden
 • Inzendingen moeten worden gedaan met volledige inachtneming van de voorschriften van de initiatiefnemer inzake intellectuele-eigendomsrechten
 • Innovaties in alle stadia zijn welkom om zich aan te melden

Restricties

Wanneer je gecombineerde financiering, subsidies, prijzengeld of inkomsten inmiddels meer dan $100.000 hebben bedragen (exclusief financiering die expliciet is toegekend voor onderzoek, technologie of productontwikkeling) kun je niet deelnemen aan deze prijs.

Prijs

Betalingen worden door MIT en de IRS (Amerikaanse Belastingdienst, red.) behandeld als inkomsten, ongeacht of de betaling aan een persoon of een bedrijf wordt gedaan. Niet-Amerikaanse burgers worden op voorhand belast met hun prijzengeld tegen een tarief van 30%, dat wordt ingehouden op hun prijscheques.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand