Subsidies
Fondsen
Beurzen

Studiebeurzen en subsidies voor verschillende culturele doelen

Het financieel ondersteunen van jonge, veelbelovende Nederlanders in hun studie (universitair niveau of vergelijkbare hogere opleiding). Daarnaast subsidieert het fonds diverse culturele doelen van landelijke betekenis, waaronder restauratie van monumenten en wetenschappelijke publicaties. Er is jaarlijks ca. € 1,1 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Jaarbudget:
€ 1.100.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het dr Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds steunt getalenteerde Nederlandse studenten en promovendi met studiebeurzen. Daarnaast subsidieert het fonds diverse culturele doelen van landelijke betekenis.

Studiebeurzen

Beurzen voor masterstudenten en promovendi (universitair niveau of vergelijkbare hogere opleiding).

Subsidiemogelijkheden

Het fonds kent een relatief grote verscheidenheid aan subsidiemogelijkheden.

Monumenten
Subsidies voor restauraties van rijksmonumenten die niet voor privédoeleinden worden gebruikt, zoals kerken, orgels, standbeelden, kunstvoorwerpen enz. Onderhoud en renovatie komen niet in aanmerking voor subsidie.

Orgels
Het fonds verstrekt subsidies voor restauraties van een orgel dat gekenmerkt wordt als rijksmonument. Er dient dan ook een beschikking van het RCE te zijn. Het fonds geeft geen subsidie voor onderhoudskosten aan orgels.

Dissertatie/Manuscript
Het fonds subsidieert de uitgave van belangwekkende wetenschappelijke publicaties, catalogi van tentoonstellingen en andere culturele en historische publicaties. Alleen handelsedities van dissertaties komen in aanmerking voor een subsidie. 

Diverse subsidies
Het fonds geeft ook subsidies aan andere culturele en wetenschappelijke doeleinden. Je kunt hierbij denken aan financiële ondersteuning aan musea om een aankoop te realiseren t.b.v. hun collecties, bijdrage voor prijzen aan wetenschappers en Nederlands toptalent op het gebied van kunst en muziek.

Werkgebied

Met name Nederland.

Voor de studiebeurzen is het werkgebied internationaal. 

Voorwaarden

Het fonds kent een grote verscheidenheid aan subsidiemogelijkheden en dus ook een verscheidenheid aan voorwaarden. Zie de website van het fonds (zie links) voor de specifieke voorwaarden per deelgebied.

Restricties 

  • Het fonds geeft geen subsidie ter financiering van bijvoorbeeld werkconferenties, studiereizen, symposia, tentoonstellingen, muzikale uitvoeringen, films en documentaires.

Subsidie

Er is jaarlijks ca. € 1,1 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Aanvragen

Je kunt de subsidie online aanvragen via het aanvraagportaal van het fonds (zie links). 

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Bedrijf Particulier Studenten
Onze aandacht gaat uit naar
Bouw en monumentenzorg
Kunst, cultuur en media
Onderwijs
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Internationaal Europa Noord-Amerika
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden