Subsidies
Fondsen
Beurzen

Studiebeurzen voor alle master- of Ph.D.-opleiding in Nederland en Arabische landen

Beurs voor Arabische studenten die officieel zijn toegelaten tot een master- of Ph.D.-opleiding in Nederland of voor Nederlandse studenten die zijn toegelaten tot een master- of Ph.D.-opleiding in de Arabische wereld. De beurs is mede gericht op het bevorderen van interactie tussen Arabische en Europese studenten. Je kunt de beurs aanvragen voor het volgende studiejaar, via een aanvraagformulier. 

Jaarbudget:
€ 70.000
Per uitgifte
€ 0 - € 15.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het doel van deze beurs is, naast het bevorderen van interactie tussen Arabische en Europese studenten, het verschaffen van middelen aan studenten die hun eigen horizon willen verbreden. In overeenstemming met de missie van de stichting komen alle studierichtingen in aanmerking voor de beurs. De beurs is bedoeld voor dynamische studenten die de vorming van banden tussen deze twee regio's willen bevorderen.

Bovendien wordt de beurs versterkt door een mentorprogramma dat de beursontvanger begeleiding biedt op persoonlijk en professioneel vlak en ook toegang biedt tot het uitgebreide en diverse netwerk en de platforms van het fonds.

Doelgroep

Kandidaten moeten onderdaan zijn van een van de volgende landen: Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten of Jemen.

Aanvragen uit Nederland dienen afkomstig te zijn van Nederlanders.

De beurs staat open voor Arabische studenten die een officiële toelatingsbrief hebben ontvangen voor een master- of Ph.D.-opleiding in Nederland én voor Nederlandse studenten die een officiële toelatingsbrief hebben ontvangen voor een master- of Ph.D.-opleiding in de Arabische wereld.

Werkgebied

Nederland, Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten of Jemen. 

Voorwaarden

Beoordelingscriteria

 • Een goede kennis van het Engels en/of van de taal van de studie als dat geen Engels is.
 • Academische uitmuntendheid
 • Persoonlijke groei: Beoordeling van de bijdrage die het voorgestelde studiegebied zou leveren aan de verdere academische en professionele ontwikkeling van de aanvrager en/of het potentieel voor impact in de lokale context
 • Sterke motivatie overeenkomstig de idealen van het doel van het fonds om de Europees-Arabische dialoog en het begrip te bevorderen.
 • Financiële noodzaak

Aanvragen

Via een aanvraagformulier.

Meesturen

 • Motivatie en doelomschrijving (in het Engels)
 • Curriculum Vitae (in het Engels)
 • Kopie van paspoort in kleur
 • Kopieën van graden of diploma's met academische transcripten (met Engelse vertaling)
 • Twee ondertekende referenties van academische of professionele referenten (in het Engels);
 • Acceptatiebrief van de gastuniversiteit
 • Een officiële cursusbeschrijving van het door de gastuniversiteit aangeboden programma
 • Begroting: geef een gedetailleerd financieel overzicht inclusief collegegeld en kosten van levensonderhoud, alsmede andere bronnen van inkomsten om uw studie in Nederland te dekken voor het academisch jaar waarvoor u een aanvraag indient. Het maximumbedrag dat kan worden toegekend is € 15.000 voor het academisch jaar. Je kunt gebruik maken van dit begrotingssjabloon.
 • Ondertekend en gedateerd MSR Beursaanvraagformulier (het formulier kun je downloaden in het aanvraagportaal van het fonds).

Indientermijn

 • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Particulier Studenten
Onze aandacht gaat uit naar
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Arabische landen Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden