Subsidie behoud en duurzaam gebruik van de oceaan

Subsidies, Fondsen, Beurzen
Subsidie voor projecten gericht op de instandhouding en duurzaam gebruik van de oceanen, de zeeën en de mariene rijkdommen. Uitgangspunten hierbij zijn o.a. het stimuleren van oceaaninnovatie, het versterken van de betrokkenheid van jongeren bij de oceaansector, het vergroten van kennis over de oceanen en het identificeren van modellen voor financieel stabiele oceaanbescherming. Iedereen onder de 35 jaar met een idee of een lopend project dat de gezondheid van de oceanen ten goede komt, kan zich aanmelden. De subsidies variëren van $ 500 tot $ 2000. 

Toepassing

Subsidie voor projecten die worden geleid door oceaanleiders en die een belangrijk oceaanprobleem aanpakken in de ruimere context van het aanpakken van klimaatverandering, het aanpakken van niet-duurzaam gebruik van hulpbronnen en het verheffen van de stemmen van een generatie die een planetaire paradigmaverschuiving nastreeft.

De doestelling van het fonds is hierbij het stimuleren van oceaaninnovatie, het versterken van de betrokkenheid van jongeren bij de oceaansector, het vergroten van kennis over de oceanen en het identificeren van modellen voor financieel stabiele oceaanbescherming.

Doelgroep

Iedereen onder de 35 jaar met een idee of een lopend project dat de gezondheid van de oceanen ten goede komt, kan zich aanmelden. Je hoeft geen lid te zijn van de Ocean Leader of Hub om je aan te melden, maar als je geselecteerd wordt, moet je wel de Ocean Leader onboarding cursus voltooien.

Voorwaarden

  • Dit formulier moet worden ingevuld door een projectleider die 18-35 jaar oud is en de Engelse taal beheerst
  • Het project heeft een duidelijk en aantoonbaar verband met VN SDG 14 (behoud en duurzaam gebruik van de oceaan)
  • Impact op de oceaan
  • Duurzaam / repliceerbaar project
  • De meerderheid van de voorgestelde activiteiten vinden plaats in 2021
  • Naleving van alle Covid-19 voorzorgsmaatregelen die in het projectgebied zijn gemandateerd

Subsidie

De subsidies variëren van $ 500 tot $ 2000. 
Begunstigden hebben bovendien de mogelijkheid om een 1:1 mentorschap aan te gaan met een SOA-mentor.

Daarnaast kunnen geselecteerde aanvragers 4 weken lang een training zullen volgen om zowel hun competentie als hun capaciteit als "agent of change" in de oceaansector te vergroten.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).