Subsidie onderzoek seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren

Subsidies,
Fondsen
Subsidie voor onderzoek naar de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren, alsook voor implementatie van onderzoeksresultaten op dit terrein. Interessant is dat de subsidie niet alleen interessant is voor onderzoeksinstellingen, maar ook voor bijvoorbeeld voor gezondheidsinstellingen of een samenwerkingsverband van experts. De onderzoekssetting kan variëren van gezin tot school, van ‘straat’ tot jeugdinstelling. De subsidie bedraagt maximaal 60.000 euro. Je kunt per e-mail een voorstel insturen.

Toepassing

Het fonds stelt twee maal per jaar subsidie beschikbaar voor onderzoek naar de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren, alsook voor implementatie van onderzoeksresultaten op dit terrein.

Het project moet gericht zijn op het bevorderen van de seksueel-emotionele gezondheid van kinderen en jongeren in Nederland. Het FWOS hecht hierbij grote waarde aan het actorperspectief en diversiteit wat betreft etniciteit, seksualiteit en gender. Het kan gaan om zowel de heteroseksuele als de LHBT ontwikkeling. De onderzoekssetting kan variëren van gezin tot school, van ‘straat’ tot jeugdinstelling.

Het fonds geeft voorrang aan originele en innovatieve projecten. De vernieuwing kan zowel de onderzoeksgroep, het te onderzoeken thema, het onderzoeksdesign, als ook de implementatie- en disseminatiepraktijk betreffen.

Doelgroep

Aanvragers dienen ingebed te zijn in een solide onderzoekssetting. Dat kan bijvoorbeeld een onderzoeksgroep aan een universiteit zijn, maar ook een ander onderzoeksinstituut, een gezondheidsinstelling of een samenwerkingsverband van experts. Het fonds heeft een voorkeur voor projecten waarin niet alleen gevestigde onderzoekers werkzaam zijn, maar ook jong talent de ruimte krijgt.

Het fonds stelt interdisciplinaire samenwerking op prijs en moedigt onderzoekers uit verschillende disciplines – antropologie, psychologie, sociologie, pedagogie, geschiedenis, rechtswetenschap en andere – aan om  voorstellen in te dienen. 

Voorwaarden

 • Het project moet gericht zijn op het bevorderen van de seksueel-emotionele gezondheid van kinderen en jongeren in Nederland
 • Het fonds hecht grote waarde aan het actorperspectief en diversiteit wat betreft etniciteit, seksualiteit en gender

Subsidie

De subsidie bedraagt maximaal 60.000 euro.

Aanvragen

Aanvragen per e-mail, gericht aan het secretariaat.

 • Projectideeën dienen in het Engels te worden ingediend
 • In het projectidee ga je in maximaal twee pagina’s in op: doelstelling, onderzoeksvraag, de wetenschappelijke en/of maatschappelijke relevantie van het project, de onderzoeksopzet, de verwachte eindproducten en de mogelijkheden voor kennisoverdracht, -verspreiding en implementatie
 • Daarnaast geef je een globale indicatie van de salaris- en de onkosten.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand