Subsidie sportverenigingen voor organiseren sportactiviteiten in zomer

Subsidies
Subsidie in de vorm van een voucher van 500 euro voor sportvereniging voor het organiseren van extra sport en bewegingsactiviteiten voor kinderen en jongeren, mede omdat door corona veel sportevenementen niet doorgaan. De subsidieverstrekker wil daarom sportverenigingen middels een voucher een aanvullend activiteitenprogramma laten ontwikkelen tijdens de zomervakantie, zodat er tijdens de zomervakantie voldoende te doen is voor jongeren op het gebied van sport en bewegen. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door sportverenigingen. Bij deze regeling wordt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt” gehanteerd. Mocht je dus interesse hebben dan is het verstandig zo snel mogelijk je aanvraag in te dienen.

Toepassing

Subsidie voor sportverenigingen om jongeren en kinderen een aanvullend activiteitenprogramma aan te bieden omdat in deze bijzondere tijd veel activiteiten stil zijn komen te liggen. Door corona gaan veel sportevenementen niet door en zijn veel jongeren en kinderen aan huis gekluisterd. Voor deze doelgroep wil de subsidieverstrekker sportverenigingen uitdagen een mooi aanvullend activiteitenprogramma te ontwikkelen zodat er ook voor de thuisblijvers (én de bezoeker van de verstrekkende provincie) genoeg activiteit is deze zomer.

Doelgroep

De voucher is beschikbaar voor sportverenigingen.

Werkgebied

Provincie Friesland.

Voorwaarden

  • Het gaat om het organiseren van extra sport- en beweegactiviteiten
  • De extra sport- en beweegactiviteiten moeten plaats vinden op of na 1 juli en vóór 1 september 2020
  • De extra sport- en beweegactiviteiten dienen beschikbaar te zijn voor leden en niet- leden en bezoekers van de provincie Friesland

Restricties

  • Reguliere activiteiten komen dus niet in aanmerking voor de stimuleringsbijdrage.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).