Subsidies
Fondsen

Subsidie voor botanisch, botanisch-ecologisch en etnobotanisch onderzoek en onderzoek ten behoeve van bescherming van planten en/of vegetaties

Subsidie voor botanisch, botanisch-ecologisch en etnobotanisch onderzoek en onderzoek ten behoeve van bescherming van planten en/of vegetaties. Het fonds levert financiële bijdragen voor stages, veldwerk, publicaties en andere onderzoekskosten. Aanvragen staan open voor studenten en onderzoekers uit alle landen. Je kunt de subsidie aanvragen via een aanvraagformulier. Het ingevulde aanvraagformulier kun je vervolgens naar het fonds mailen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 0 - € 1.250
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het fonds bevordert botanisch onderzoek in de Guiana's en op de Nederlandse Cariben. Hieronder vallen botanisch, botanisch-ecologisch en etnobotanisch onderzoek en onderzoek ten behoeve van bescherming van planten en/of vegetaties.

Het fonds levert financiële bijdragen voor stages, veldwerk, publicaties en andere onderzoekskosten.

Doelgroep

Aanvragen staat open voor studenten en onderzoekers uit alle landen.

Werkgebied

Het onderzoek moet plaatsvinden in de Guiana's en op de Nederlandse Cariben.

Voorwaarden

 • Het onderzoek betreft botanisch, botanisch-ecologisch en etnobotanisch onderzoek en onderzoek ten behoeve van bescherming van planten en/of vegetaties.
 • Het onderzoek heeft betrekking op de doelgebieden: Guyana, Suriname, Frans-Guyana, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en/of St. Maarten.
 • Het onderzoek vindt plaats onder auspiciën van een wetenschappelijk instituut in de doelgebieden of elders, bijvoorbeeld een universiteit of onderzoeksinstituut.
 • De subsidie wordt besteed aan kosten voor veldwerk, stages, congres- of herbariumbezoek, publicatie, laboratoriumanalyse, reizen en andere onderzoekskosten. Salaris en/of begeleidingskosten komen in principe niet in aanmerking.
 • Bij een toekenning van een subsidie wordt 80% van het bedrag uitbetaald. De resterende 20% wordt uitbetaald na afloop van de gesubsidieerde activiteit (veldwerk, congresbezoek, publicatie), nadat een kort inhoudelijk verslag en een financieel overzicht incl. (gescande) bonnetjes is ontvangen. Het toesturen van het eindrapport en/of publicatie na afloop van het gehele project wordt op prijs gesteld. Na 2 jaar vervalt het recht op de subsidie.
 • De naam van de aanvrager alsmede de titel van het onderzoek worden vermeld op de website van het Van Eeden-fonds op de pagina 'toegekende subsidies'. Indien gewenst, kan tevens (een samenvatting van) de publicatie of het verslag op de site geplaatst worden. Indien beschikbaar, kunnen ook foto's die het project illustreren op de site geplaatst worden.
 • In publicaties voortvoeiend uit onderzoek (mede)gefinancierd door de Stichting het Van Eeden-fonds moet het Van Eeden-fonds geciteerd worden.
 • Door een subsidie aan te vragen, gaat de aanvrager/aanvraagster akkoord met de voorwaarden. De uitspraak van het bestuur is onherroepelijk.

Subsidie

 • De subsidie heeft een aanvullend karakter en zal doorgaans niet meer bedragen dan € 1250.
 • Incidenteel worden grotere projecten ondersteund.

Aanvragen

Aanvragen kunnen vóór 1 mei of vóór 1 november en vóór de aanvang van het project ingediend worden door middel van het aanvraagformulier, zie bijlagen.

Je kunt het ingevulde aanvraagformulier vervolgens naar het fonds mailen.

Er is ook een Engels aanvraagformulier beschikbaar op de website.

 

Indientermijn

 • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra Studenten
Onze aandacht gaat uit naar
Natuur, milieu en energie
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Zuid-Amerika Internationaal
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden