Subsidies
Fondsen

Subsidie voor de publicatie van dierexperimenten met neutrale/negative uitkomsten

Subsidie voor het publiceren van onderzoek waarbij proefdieren zijn gebruikt met een negatieve of neutrale uitkomst. Hierbij gaat het vooral om het openbaar maken van wetenschappelijk solide ongepubliceerde negatieve- of neutrale data op het gebied van dierexperimenteel onderzoek. De projectleider van een onderzoeksproject met dierexperimenteel onderzoek kan de subsidie aanvragen. De aanvraagprocedure verloopt online, via de website van de verstrekker.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 0 - € 10.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie gericht op het openbaar maken van wetenschappelijk solide ongepubliceerde negatieve- of neutrale data op het gebied van dierexperimenteel onderzoek.

Het is belangrijk dat onderzoek waarbij proefdieren zijn gebruikt wordt gepubliceerd, ook als de uitkomst negatief of neutraal is, om zo onnodige duplicatie van dierexperimenten en bias te voorkomen.

Doelgroep

De projectleider/hoofdaanvrager van een onderzoeksproject met dierexperimenteel onderzoek kan aanvragen. Dit geldt voor onderzoekers verbonden aan Nederlandse universiteiten, HBO-instellingen, Universitair Medisch Centra (UMC’s), Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)- en Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)-instituten, maar ook Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO), Hubrecht laboratorium, Sanquin, het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en het Biomedical Primate Research Centre (BPRC). 

Werkgebied

De regeling is in Nederland van toepassing.

Voorwaarden

Je aanvraag moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De totale looptijd van het project is 24 maanden.
  • Het project is gericht op het Open Access publiceren van niet eerder gepubliceerde negatieve- of neutrale dierexperimentele data in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift.
  • De negatieve/neutrale data dienen te zijn verkregen uit een onderzoeksproject met een einddatum van na 2015
  • De hoofdaanvrager is de projectleider van het achterliggende onderzoeksproject waaruit de publicatie voort gaat komen
  • De projectleider (hoofdaanvrager) kan maximaal tweemaal per kalenderjaar een aanvraag indienen binnen de huidige oproep. Dit moeten verschillende onderzoeksvragen en daarmee verschillende publicaties betreffen

De volledige voorwaarden kun je terugvinden in de subsidieoproep (zie bijlagen).

Subsidie

Het maximum aan te vragen subsidiebedrag bedraagt € 10000

  • een tegemoetkoming voor de personele kosten maximaal € 5000
  • een vergoeding van de Open Access kosten tot een maximum van € 5000

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links)

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Onderzoek en ontwikkeling
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden