Subsidies
Beurzen

Subsidie voor docenten in hoger onderwijs voor innovatieve onderwijsprojecten

Deze subsidie biedt onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs de kans om innovatieve onderwijsprojecten te realiseren die direct bijdragen aan de verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. Deze beurs stelt docenten in staat om hun onderwijs te vernieuwen en hun onderwijsideeën in de praktijk te brengen, met als doel een positieve impact op studenten. Door deel te nemen aan dit programma kunnen docenten hun professionele ontwikkeling bevorderen en bijdragen aan de onderwijsvernieuwing in hun instelling.

Jaarbudget:
€ 2.000.000
Per uitgifte
€ 45.000 - € 50.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het Comeniusprogramma richt zich op onderwijsinnovatieprojecten die direct bijdragen aan de verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. De Teaching Fellow-beurs biedt een financiering van € 50.000 voor projecten die plaatsvinden binnen een afgebakend studieonderdeel, zoals een cursus, vak of leerlijn. Deze projecten moeten tijdens de looptijd van minimaal twaalf en maximaal achttien maanden direct ten goede komen aan studenten en een voorbeeld kunnen zijn voor andere onderwijsprofessionals.

De projecten moeten vernieuwend zijn of een bestaande innovatie in een nieuwe onderwijscontext toepassen. Het doel is om het onderwijs te verbeteren door middel van evidence-informed innovatie.

Doelgroep

Onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs met minimaal twee jaar onderwijservaring, zoals docenten, studieadviseurs en stagecoördinatoren, die verantwoordelijk zijn voor een onderwijsonderdeel en direct contact hebben met studenten.

Werkgebied

De regeling is in Nederland van toepassing.

Voorwaarden

  • Aanvragers moeten in dienst zijn bij een Nederlandse bekostigde hoger onderwijsinstelling (universiteiten, universitair medische centra of hogescholen).
  • Aanvragers moeten een aanstelling van minimaal 0,5 fte hebben voor de duur van het project.
  • Het project moet binnen de looptijd direct ten goede komen aan studenten.
  • De aanvrager mag per jaar slechts één aanvraag binnen het Comeniusprogramma indienen.

Restricties

  • Projecten gericht op post-initieel hoger onderwijs, inclusief trajecten voor promovendi, zijn uitgesloten.
  • Projecten waarvan docentprofessionalisering het primaire doel is, zijn uitgesloten.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend via het online aanvraagsysteem ISAAC van NWO. Het aanvraagproces bestaat uit drie stappen: het indienen van een intentieverklaring, een vooraanmelding en de definitieve aanvraag. Aanvragers moeten tijdig beginnen met het invullen van hun aanvraag in ISAAC en zorgen dat alle vereiste documenten correct en volledig zijn.

Indientermijn

  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Onderzoekers en onderzoekcentra Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Onderwijs
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!