Subsidie voor (film)theaters, (pop)podia, kunstencentra, broedplaatsen, productiehuizen, bibliotheken, musea en festivals

Subsidies,
Fondsen
Subsidie voor activiteiten zoals voorstellingen, tentoonstellingen en projecten van talentvolle makers die bijdragen aan het versterken van het makersklimaat in de provincie Utrecht en daarmee de doorstart en het herstel van de cultuursector na corona bevorderen. De subsidie kan worden aangevraagd door culturele instelling met een presenterende functie die makers betaalt voor hun activiteit zoals (film)theaters, (pop)podia, kunstencentra, broedplaatsen, productiehuizen, bibliotheken, musea, festivals, etc. De subsidie bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 20.000 per aanvraag. Je kunt de subsidie online aanvragen gedurende de aanvraagperiode.

Toepassing

Subsidie voor activiteiten zoals voorstellingen, tentoonstellingen en projecten van talentvolle makers die bijdragen aan het versterken van het makersklimaat in de provincie Utrecht en daarmee de doorstart en het herstel van de cultuursector na corona bevorderen.

De subsidie heeft vooral betrekking op kosten die voortvloeien uit het project of de activiteit zoals activiteitenlasten materieel (programma, techniek en marketing), activiteitenlasten personeel (gages of uitkoopsommen, productie en publiciteit) en beheerslasten zoals coördinatie t.b.v. de activiteit.

Doelgroep

Subsidie kan worden verstrekt aan presentatie instellingen in de provincie Utrecht ten behoeve van programmering van talentvolle makers.

Presentatie-instellingen zijn culturele instelling met een presenterende functie die makers betaalt voor hun activiteit zoals (film)theaters, (pop)podia, kunstencentra, broedplaatsen, productiehuizen, bibliotheken, musea en festivals.

Werkgebied

Provincie Utrecht.

Voorwaarden

 • Zie boven voor het soort activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen (presentatie-instellingen
 • De uitvoering van de activiteit of activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd moet zijn gestart tussen 1 mei 2022 en 30 april 2023 en plaatsvinden binnen de provincie Utrecht

Restricties

Niet in aanmerking voor subsidie komen:

 • Festivalorganisaties die een subsidie hebben ontvangen of in aanmerking komen voor de provinciale regeling voor kleine festivals
 • Producerende instellingen zoals amateurinstellingen en -verenigingen, gezelschappen of ensembles
 • Individuele makers of collectieven van makers

Subsidie

De subsidie bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 20.000 per aanvraag.

Aanvragen

Online via de website van de verstrekker, gedurende de aanvraagperiode (zie links).

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand