Subsidies
Fondsen

Subsidie voor grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiek in België en Nederland

Deze subsidie ondersteunt teams van onderzoeksjournalisten in België en Nederland die samenwerken aan grensoverschrijdende lokale onderzoeken in de regio. Het beschikbare budget biedt een unieke kans voor zowel ervaren journalisten als starters om diepgaande verhalen te ontdekken die niet via reguliere journalistieke kanalen gerealiseerd kunnen worden. Projecten kunnen variëren van print en online tot audio en video, waarbij originaliteit, maatschappelijke relevantie en innovatie centraal staan. Aanvragen kunnen eenvoudig online ingediend worden, waarbij ook teamleden van buiten de Benelux welkom zijn als hun bijdrage relevant is voor het verhaal.

Jaarbudget:
€ 100.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-
-
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De subsidie richt zich op grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiekprojecten die zich bezighouden met lokale onderzoeken binnen België en Nederland.

De projecten dienen te voldoen aan hoge journalistieke standaarden van originaliteit, innovatie en maatschappelijke relevantie. Onderwerpen die relevant zijn voor Vlaanderen krijgen voorrang, en de eindproducten moeten gepubliceerd worden in zowel Belgische als Nederlandse media. Alle vormen van journalistieke eindproducten komen in aanmerking, waaronder artikelen, documentaires, fotoreportages en boeken.

Doelgroep

Belgische en Nederlandse journalisten.
Teams moeten minstens één journalist uit België en één uit Nederland bevatten. Leden van buiten deze landen kunnen ook worden geaccepteerd als dat relevant is voor het verhaal.

Werkgebied

België en Nederland.

Voorwaarden

Aanvragers moeten aantonen dat zij werkzaam zijn in de journalistiek, met persoonlijke referenties of eerdere werken.

Alleen natuurlijke personen kunnen een aanvraag indienen. Het project moet in een Nederlandstalig medium in België en Nederland gepubliceerd worden, waarbij letters of intent van mediaorganisaties vereist zijn.

Restricties

Investeringen in goederen (zoals IT-apparatuur en camera's), kantoor- en productiekosten, voeding en drank, en dagvergoedingen zijn niet subsidiabel.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker, gedurende de aanvraagperiode (zie links)

Meesturen
Aanvragers moeten persoonlijke details, projectinformatie, verspreidingsinformatie en een gedetailleerde begroting verstrekken.

Indientermijn

  • -
  • -
  • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Europa
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden