Subsidie voor het bieden van een duurzaam toekomstperspectief aan groepen kansarme mensen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika

Fondsen, Financieringen en kredieten, Microkrediet
Maatschappelijk fonds, gericht op het bieden van een duurzaam toekomstperspectief aan groepen (kans)arme mensen in Nederland en het buitenland.  Het fonds is actief in 23 landen op 4 continenten. In Nederland richt het fonds zich met name op het financieel ondersteunen van maatschappelijke organisaties die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen en financiële zelfredzaamheid. Ook richt het fonds zich in Nederland op het financieel ondersteunen van sociale ondernemingen die zich inzetten voor arbeidsparticipatie. Internationaal richt het fonds zich op het financieel ondersteunen van projecten die een beter toekomstperspectief bieden aan kleinschalige boeren die leven in armoede. Per jaar is er ca. € 36.221.000 beschikbaar. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Toepassing

Het doel van het fonds is in Nederland en in ontwikkelingslanden (kans)arme mensen in groepsverband een duurzaam toekomstperspectief te bieden, door o.a. de inzet van de financiële middelen van het fonds en de kennis, expertise en het netwerk van het fonds.

Het fonds verstrekt in Nederland en internationaal impactfinanciering.

In Nederland zet het fonds zich in voor mensen met dreigende financiële problemen door maatschappelijke organisaties te helpen die komen met een oplossing voor maatschappelijk uitdagingen en financiële zelfredzaamheid.
Ook zet het fonds zich in Nederland in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door sociale ondernemingen, die zich inzetten voor arbeidsparticipatie, te helpen. 

Internationaal ligt de focus van het fonds op het bieden van een beter toekomstperspectief aan kleinschalige boeren die leven in armoede, o.a. door het financieel ondersteunen van boerencoöperaties.

Werkgebied

Nederland
Afrika
Ethiopië, Ghana, Ivoorkust, Kenia, Mali, Mozambique, Rwanda, Senegal, Tanzania, Oeganda
Azië
Cambodja, Filipijnen, India, Indonesië, Laos, Sri Lanka, Vietnam

Latijns Amerika
Brazilië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Mexico, Nicaragua, Peru

Subsidie

Per jaar is er ca. € 36221.000 beschikbaar.

De onderverdeling van het beschikbare budget naar thema's is ongeveer als volgt:

  • Nederland: financiële zelfredzaamheid: € 1.500.000
  • Nederland: sociale ondernemingen: € 4.100.000
  • Internationaal: kleinschalige boeren: € 30.600.000

Aanvragen

Voordat je een definitieve aanvraag kunt doen moet je eerst een zogenaamde "Quickscan" doen (zie links).
Door het beantwoorden van een paar vragen weet je binnen een paar minuten of het fonds en jij een match zijn.

Online aanvragen, via de website van het fonds (zie links).