Subsidies

Subsidie voor het verbeteren van de basisvaardigheden van leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Subsidie voor primair en voortgezet onderwijs, ter verbetering van de basisvaardigheden van leerlingen. Het doel is om de kwaliteit van het onderwijs te versterken door middel van evidence-informed interventies. Deze interventies richten zich op het versterken van basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen of wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid. Alleen bevoegde gezagsorganen van scholen waarvan de kwaliteit van het onderwijs niet als zeer zwak of onvoldoende is beoordeeld, kunnen subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag per school wordt bepaald op basis van het aantal leerlingen dat op de vestiging is ingeschreven.

Jaarbudget:
€ 594.062.000
Per uitgifte
€ 0 - € 1.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor de kwaliteit van het onderwijs te versterken door middel van evidence-informed interventies. Deze interventies richten zich op het versterken van basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen of wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid. 

Doelgroep

Primair en voortgezet onderwijs.

Werkgebied

De regeling is in Nederland van toepassing.

Voorwaarden

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De aanvraag moet worden ingediend door het bevoegd gezag van een school waarvan de kwaliteit van het onderwijs niet als zeer zwak of onvoldoende is beoordeeld.
  • De aanvraag moet gericht zijn op het versterken van de basisvaardigheden taal, rekenen of wiskunde, en waar nodig ook op het versterken van de basisvaardigheden burgerschap of digitale geletterdheid.
  • De aanvraag moet worden ingediend binnen de gestelde aanvraagperiode.

Restricties

Een subsidie wordt in elk geval geweigerd indien:

  • Aan het bevoegd gezag voor de desbetreffende vestiging eerder subsidie is verstrekt op grond van de Subsidieregeling verbetering basisvaardigheden;
  • De kwaliteit van het onderwijs van de desbetreffende schoolvestiging in het primair of voortgezet onderwijs door de Inspectie van het onderwijs op peildatum 1 september 2022 of 1 februari 2023 als zeer zwak of onvoldoende is beoordeeld;
  • Het bevoegd gezag voor de desbetreffende schoolvestiging een aanvraag heeft ingediend voor de Subsidieregeling Ontwikkelkracht.

Subsidie

Het subsidieplafond voor deze regeling is €594.062.000.

Het subsidiebedrag voor een school voor primair onderwijs en primair onderwijs BES wordt berekend door het aantal leerlingen te vermenigvuldigen met €1.000. Voor een school voor voortgezet onderwijs wordt het bedrag berekend door het aantal leerlingen te vermenigvuldigen met €1.000.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links)

 

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Overheid Gemeente
Onze aandacht gaat uit naar
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden